Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Παπαγαλοκυνηγοί στη Ν.Δ.

Ρήγματα στη Ν.Δ. προκαλεί η προεκλογική τακτική του κόμματος αλλά από Μαξίμου και Ρηγίλλης επιμένουν να συντηρούν την πόλωση, ευελπιστώντας ότι έστω και στο παρά πέντε θα αυξηθεί η συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι με τη μετωπική επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και κινητοποιούν την κομματική βάση.

Αλλά, η εσωκομματική γκρίνια για τα πράσινα παπαγαλάκια και την απόφαση της Ν.Δ. να επενδύσει στη βαρβαρότητα, αποκτά πλέον δημόσιο χαρακτήρα, καθώς κεντρικά στελέχη του κόμματος σπεύδουν να διαφοροποιηθούν και ζητούν ακόμη και αλλαγή καμπάνιας.

Τη σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι διακατέχεται από «βουλιμία για την εξουσία», συνέχισε και ......

χθες το βράδυ ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο. «Παραμένει σταθερά στο ανάχωμα του λαϊκισμού. Παραμένει στο γκρίζο της παραπολιτικής. Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις. Η μόνη λύση που προτείνει είναι τα “θαύματα”...», πρόσθεσε σε οξύτατους τόνους. Το μήνυμα ότι η Ν.Δ. βρήκε πεδίο αντιπαράθεσης και θα επιμείνει σε αυτό έστειλε χθες τόσο ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης όσο και ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ρηγίλλης. «Με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ εμείς δεν έχουμε τίποτα. Αντίθετα, εκείνοι έχουν με τον κόσμο της Ν.Δ., γι΄ αυτό και βαρβαρίζουν...» ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης.

Κρατούν αποστάσεις

Η εμμονή του κυβερνητικού και κομματικού επιτελείου, ωστόσο, διχάζει τη Ν.Δ., καθώς πληθαίνουν τα στελέχη που κρατούν αποστάσεις, ενώ αμφιβάλλουν και με την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας με τα πράσινα παπαγαλάκια. Από την επίσημη γραμμή διαφοροποιήθηκε, ουσιαστικά, η επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου κ. Μαριέττα Γιαννάκου η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, διεμήνυσε ότι το σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. «Δεν θέλω να κάνω ιδεολογικές αναλύσεις. Αυτά είναι ενδογενή ζητήματα που αφορούν τα σοσιαλιστικά κόμματα, δεν αφορούν τον φιλελευθερισμό. Αφορούν τον δικό τους χώρο, το πώς ο σοσιαλισμός μπορεί ή δεν μπορεί να είναι δημοκρατικός...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, και η διαφοροποίηση του απερχόμενου επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. κ. Ι. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τόνισε (στο Κανάλι 1) ότι «οι βαρβαρότητες και τα παπαγαλάκια δεν συγκινούν κανέναν». Εξέφρασε δε επιφυλάξεις για το το εάν η Ν.Δ. θα καταφέρει να αναστρέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, επενδύοντας στην πόλωση.

Αποστάσεις από την προεκλογική καμπάνια με τα παπαγαλάκια κράτησε και ο πρώην υπουργός κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας με νόημα (στο Μega) ότι «δεν είναι το φόρτε του η γκρίζα διαφήμιση», ενώ αλλαγή κατεύθυνσης, κατά την προεκλογική περίοδο, θα ήθελε και από τα δύο μεγάλα κόμματα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Κ. Πουπάκης. «Να αλλάξει το επίπεδο της αντιπαράθεσης» ήταν η προτροπή που έκανε σε συζητήσεις που είχε με δημοσιογράφους.

Στοχοποιούν τα ύποπτα γκάλοπ

ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ για παιχνίδια με δημοσκοπήσεις της «τελευταίας» στιγμής διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην Ιπποκράτους ότι συγκεκριμένα κέντρα διακινούν δήθεν έγκυρες μετρήσεις οι οποίες υποτίθεται καταγράφουν δυναμική επανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ που παρακολουθεί με πολύ προσοχή τα σκαμπανεβάσματα που εμφανίζονται σε μετρήσεις ίδιων εταιρειών, εξέφρασε χθες με δήλωση του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου την ελπίδα ότι θα τηρηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι κανόνες δεοντολογίας. Η παρέμβαση Παπακωνσταντίνου προσλαμβάνει σοβαρότερο χαρακτήρα ύστερα από δεύτερη δήλωσή του, ότι ισχύουν όσα στο παρελθόν έχει δηλώσει για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ. Όπως έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα έχει στη διάθεσή του στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται πως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση διοχετεύει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις την κρατική διαφήμιση. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι το κόμμα δεν πρόκειται να μείνει αδιάφορο σε αυτού του είδους τις πρακτικές. Εξαγγελίες Γιώργου
Στο μεταξύ, επέκταση του ΕΚΑΣ σε επιπλέον 300.000 άτομα εξήγγειλε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και παράλληλα επαναδεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή του θα ανεβάσει την κατώτατη σύνταξη στα 550 ευρώ ατομικά και στα 950 ευρώ ανά ζευγάρι. Μιλώντας σε συνταξιούχους της Αργυρούπολης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, «πάγωμα» συντάξεων, και μίλησε για εμπαιγμό πάνω από 100.000 συνταξιούχων που περιμένουν το επίδομα, πηγαίνουν στις τράπεζες και δεν το παίρνουν.

Σταθερό το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΝΩ από 3 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. σε δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι οποίες επιβεβαιώνουν την ανοδική τροχιά των Οικολόγων Πράσινων. Η μέτρηση της εταιρείας Μetron Αnalysis που παρουσιάστηκε από τον Αntenna δίνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ 3,8 μονάδες όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ενώ στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η απόσταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. μεγαλώνει στις 4,8 μονάδες. Από τη μέτρηση φαίνεται επίσης ότι οι πολίτες δεν έχουν πεισθεί από την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ., που χρησιμοποιεί τα «πράσινα παπαγαλάκια» για να περιγράψει την κατάσταση της χώρας. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, 58% χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ουσία της διαφήμισης, άποψη με την οποία συμφωνεί και 35% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ακόμη η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας δείχνει πως 65% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Πάντως, 63% των πολιτών απορρίπτει τον ισχυρισμό της Ν.Δ. ότι το δίλημμα αφορά τους ψηφοφόρους του κόμματος και θεωρεί ότι αναφέρεται στην κατάσταση της χώρας.

Επίσης, μέτρηση της GΡΟ που παρουσιάστηκε χθες από το Μega προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις 3,7 μονάδες και παράλληλα αναδεικνύει τους Οικολόγους Πράσινους ως τρίτο κόμμα με ποσοστό 8,5%. Σε δεύτερη παράλληλη μέτρηση που δεν περιλαμβάνει το 24,4% που δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων περιορίζεται στο 2,8%.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.