Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Μόνο…27 κόμματα πήραν έγκριση για τις εκλογές!

Με 27 ψηφοδέλτια κομμάτων και κομματικών συνδυασμών από τα 33 που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους, θα πραγματοποιηθούν οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου αφού εξέτασε τη νομιμότητα των αιτήσεων και των συμμετεχόντων στους συνδυασμούς, ανακήρυξε 27 συνολικά κόμματα, ενώ απέρριψε για τυπικούς λόγους και αρκετούς μεμονωμένους υποψηφίους συνδυασμών, μεταξύ των οποίων και τον μουσικοσυνθέτη Ρός Ντέιλι.
Αντιστοίχως, για έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων απέρριψε κόμματα-συνιστώσες συνδυασμών, αλλά αποδέχθηκε ως φυσικά πρόσωπα τους υποψηφίους ευρωβουλευτές των .........

συγκεκριμένων ψηφοδελτίων.

Μεταξύ των απορριφθέντων συνδυασμών περιλαμβάνεται το Κόμμα των «Δημοκρατικών» το οποίο από τα πρώτα είχε ανακοινώσει ψηφοδέλτιο, οι «Οικολόγοι Εναλλακτικοί», δύο Φιλοζωικά κόμματα και ένα των Συνταξιούχων, γιατί δεν κατέθεσαν συνδυασμούς. Εγκρίθηκε η συμμετοχή του κόμματος της «Χρυσής Αυγής».

Επίσης για τυπικούς λόγους δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντιχάκης και από το «Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας» ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ (δεν αναγράφεται το έτος γεννήσεως και το δημοτολόγιο που είναι εγγεγραμμένοι). Το ίδιο ισχύει και για τον Ζαννώ Απικιάν από τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία»

Δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος από το κόμμα «Οικολόγοι -Πράσινοι» ο Ρος Ντέιλι γιατί δεν προσκόμισε βεβαίωση ότι δεν έχει εκπέσει του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Οι διακριτικοί τίτλοι των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές είναι :

* Νέα Δημοκρατία
* Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
* Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
* Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)
* Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)
Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.)
* Δράση
* Ένωση Κεντρώων
* Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
* Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.)
* Κόμμα Φιλελευθέρων
* Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι
* Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση
* Οικολόγοι -Πράσινοι
* ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
* Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
* Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)
* Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών
* Φιλελεύθερη Συμμαχία
* Κοινωνία
* Λευκό
* Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο
* Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)
* Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.)
* Κόμμα Νέων
* Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.)
* Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Πολλά από τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές οι οποίες θα διενεργηθούν σε δύο εβδομάδες, δεν έχουν κοινοποιήσει τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου τους, ούτε στις ιστοσελίδες τις οποίες ως κόμματα διατηρούν.

Όσα από τα κόμματα έχουν αναρτήσει το ψηφοδέλτιό τους, το eklogika.gr τα παρουσιάζει αναλυτικά, στην ενότητα «Ψηφοδέλτια».

1 σχόλιο:

  1. Αφού οι Δημοκρατικοί δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές λόγω απόρριψης ΓΙΑΤΙ μας έχουν πρήξει τα συκώτια με τα δελτία τύπου τους???

    Και ε΄άλλου βλέπουν ότι στο Φιλιατρά News δεν αναρτώνται Για τις εκλογές δελτία τύπου Γιατί επιμένουν να γίνονται φορτικοί???

    Απλή απορία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.