Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής της Νίκης Πλάτης Παναγιώτης Παναγόπουλος σε αποκλειστική συνέντευξη στο Φιλιατρά News

Για όλους και για όλα μίλησε χθες το απόγευμα ο προπονητής της Νίκης Πλάτης Παναγιώτης Παναγόπουλος.
Το ραντεβού μας για την αποκλειστική συνέντευξη προς το Φιλιατρά News είχε κλειστεί στο loby του ξενοδοχείου “Λιμενάρι” στα Φιλιατρά πίνοντας το απογευματινό μας καφεδάκι και έχοντας για “παρέα μας” την μαγευτική θέα του απέραντου γαλάζιου του Ιονίου Πελάγους.
Σε στιγμές χαλάρωσης μακριά από το άγχος της αγωνιστικής χρονιάς - μιας και αυτή τελείωσε την Κυριακή 26 Απριλίου - ο Κος Παναγόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλα στο Φιλιατρά News.

Μίλησε για την παρ΄ολίγον άνοδο της ομάδας στην Α’ Τοπική κατηγορία της Μεσσηνίας, μίλησε για τους παίκτες, τους στόχους που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος, για τα σχέδια του για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, ενώ δεν μας έκρυψε για το ποιοί παίκτες θα μπορούσαν να μεταβούν στην Εράνη μιας και η Νίκη Πλάτης είναι ο τροφοδότης παικτών της Εράνης.

Όλα αυτά θα τα δούμε στην αναλυτική συνέντευξη που μας έδωσε. .......

Φιλιατρά News: Κε Παναγόπουλε κατ’ αρχήν ευχαριστώ πολύ που δεχτήκατε να δώσετε αυτή την συνέντευξη για το Φιλιατρά News και δεχτείτε παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πετυχημένη πορεία της ομάδας.

Την Κυριακή που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου της Β’ Τοπικής κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα σας η Νίκη Πλάτης. Βλέποντας τα στατιστικά για το τι έκανε η ομάδα όλη την χρονιά βλέπουμε: 16 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Θέση που κατέκτησε Νίκη Πλάτης είναι η 3η. Μια ανάσα από την άνοδο στην Α’ Τοπική. 65 γκόλ στο ενεργητικό σας, 26 στο παθητικό σας. Μια – πιστεύω – εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά για την ομάδα με δεδομένο ότι στον πάγκο της κάθεστε για πρώτη χρονιά αν δεν κάνω λάθος. Και αυτή την χρονιά παραλίγο η Νίκη Πλάτης να ανέβει και κατηγορία…… Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Σας ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Όταν ξεκίνησα το καλοκαίρι και σταμάτησα το ποδόσφαιρο σαν ποδοσφαιριστής και ανέλαβα σαν προπονητής στην Νίκη Πλάτης, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι πρέπει να μεταδώσω στα παιδιά όλα αυτά τα βιώματα που είχα σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν προπονητής. Να τους ανεβάσω ένα επίπεδο περισσότερο και να καταλάβουν ότι είναι και αυτοί προσωπικότητες μέσα στο γήπεδο να τους αλλάξω την σκέψη τους και να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είναι ποδοσφαιρικά αγρίμια. Να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να βγάλουν τον καλό αθλητικό τους εγωϊσμό και να γίνουν καλοί παίκτες.
Αυτό που με ενδιέφερε πάντα, ήταν να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές και καλά παιδιά. Αυτό ήταν το πρώτο μου μέλημα.

Το δεύτερο μου μέλημα ήταν ότι συνήθως όταν πάς σε μια ομάδα αντιμετωπίζεις το εξής πρόβλημα. Δηλαδή ενώ το ρόστερ σου μπορεί να είναι εικοσιπέντε άτομα, στην προπόνηση μπορεί να εμφανίζονται μόνο δέκα. Και αυτό είναι το χειρότερο για μία ομάδα. Ήθελα δηλαδή να δημιουργήσω μέσα από την διαδικασία της προπόνησης, μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Δηλαδή στην προπόνηση να έχω 20 άτομα ως επί το πλείστον και στον αγώνα τους ίδιους πάλι.
Αυτό το καταφέραμε, γιατί και τα παιδιά συνέβαλαν πάρα πολύ σε αυτό. Συνέβαλε και η διοίκηση της Νίκης Πλάτης αλλά και άλλοι εξωγενείς παράγοντες άλλοι. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Νίκη Πλάτης αγωνίστηκε σε γήπεδο με χόρτο που ήταν ένα δέλεαρ για τα παιδιά και γενικά για τους ποδοσφαιριστές όλους.
Επίσης ένα πολύ σημαντικό το οποίο με ενδιέφερε ήταν ο χαμηλός μέσος όρος της ηλικίας.
Έχουμε την πιο νεανική ομάδα ακόμα και από την Α’ Τοπική. Αυτά ήταν κάποια πράγματα τα οποία τα έβαζα στο μυαλό μου και είχα την αίσθηση ότι μπορεί να έρθει και η άνοδος - που δεν ήρθε στο τέλος – αλλά είχα πει στα παιδιά για την τριάδα.
Νομίζω ότι τα παιδιά τα καταφέρανε πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι ήταν οι πρωταγωνιστές φέτος του πρωταθλήματος, άσχετα αν δεν ανέβηκαν και νομίζω ότι αυτό που παρουσιάσαμε φέτος, ήταν και πάρα πολύ ωραίο αισθητικά.
Ήταν μια ομάδα που έπαιζε όλα τα παιχνίδια, δεν προσπαθούσε να κλέψει κανένα αποτέλεσμα προσπαθούσε να το κερδίσει επάξια και δείγμα είναι τα στατιστικά που μου αναφέρατε.

Φιλιατρά News: Κε Παναγόπουλε, η μη άνοδος της Νίκης Πλάτης στην Α’ Τοπική, σας άφησε εσάς σαν προπονητή κάποια πικρία;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Σίγουρα αφήνει κάποια πικρία, γιατί τα παιδιά αξίζανε να ανέβουν με όλο αυτό τον κόπο που είχανε κάνει όλη την χρονιά. Από εκεί και μετά όμως δεν νομίζω ότι είναι και αυτοσκοπός μας. Μην νομίζετε ότι χάθηκε και ο κόσμος επειδή δεν ανεβήκαμε. Σημασία έχει αυτό το βήμα που κάναμε και αυτές οι βάσεις που βάλαμε για φέτος να είναι τόσο γερές και στέρεες, ώστε να πατήσουμε επάνω σε αυτές και την επόμενη χρονιά να ξαναπάμε να κάνουμε κάτι καλό. Αν όχι άνοδο, να είμαστε πάλι μέσα στην τριάδα. Να είμαστε μια σοβαρή και καλή ομάδα.

Εξ’ άλλου ο στόχος της Νίκης όταν φτιάχτηκε, αλλά και τόσα χρόνια που έχει φτιαχτεί, είναι η ομάδα η οποία φεύγουν τα ταλέντα από τις ακαδημίες της Εράνης, πηγαίνουν εκεί ως επί το πλείστον για να “ψηθούν” ποδοσφαιρικά και να είναι έτοιμοι σε αγώνες με πιο πολύ ένταση και πιο πολύ μεγάλη διάρκεια για να μπορούν μετά να πάνε στην Εράνη, σαν πιο έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Φιλιατρά News: Μια ερώτηση που ήθελα να σας κάνω είναι το τι στόχους είχε βάλει η ομάδα από την αρχή του πρωταθλήματος. Πρωτάθλημα άρα και άνοδο στην Α’ Τοπική κατηγορία ή απλά μια άνετη παραμονή. Αλλά νομίζω ότι με καλύψατε επαρκώς με την παραπάνω απάντηση σας. Δεν ξέρω μόνο αν θέλετε να προσθέσετε κάτι επ’ αυτού….

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Το βασικότερο που σας είπα ήταν ότι εμένα με ενδιέφερε να φτιάξω μία ομάδα η οποία να μάθει κερδίζει επάξια ένα παιχνίδι. Ούτε να κλέψει ούτε τίποτα. Και αυτό ήταν το κύριο μου μέλημα. Μπορεί να μην τα καταφέραμε σε όλα τα παιχνίδια καλά αλλα σε κάποια παιχνίδια παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο και φανταστική μπάλα.
Και ο κόσμος που ήρθε το ευχαριστήθηκε, και δεν είναι τυχαίο ότι η Νίκη Πλάτης για πρώτη φορά είχε μόνο Φιλιατρινά παιδιά, δηλαδή από την περιοχή εδώ των Φιλιατρών και κανένα πιο έξω.
Είναι η μόνη φορά η οποία τερμάτισε μέσα στην τριάδα με τόσο μεγάλο δείκτη παραγωγικότητας που έφτασε τα εξήντα πέντε (65) γκολ ενεργητικό και τόσο χαμηλό δείκτη στην άμυνα που ήταν τα είκοσι έξι (26) και ήταν η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία.
Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα δούλεψε. Σε συνάρτηση με τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας πρέπει αν είναι διπλά τα συγχαρητήρια στα παιδιά.

Φιλιατρά News: Σαφώς Κε Παναγόπουλε, και δεν το συζητάμε αυτό. Στην 3η Θέση που έφεραν τα παιδιά την ομάδα, νομίζω ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Και μάλιστα παραλίγο να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Στον πόντο παίχτηκε η άνοδος.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Στον πόντο και είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι είναι ειρωνεία της τύχης που σε ένα παιχνίδι ναι μεν κρατάγαμε την νίκη και την υπόθεση άνοδος στα πόδια μας αλλά σε ένα παιχνίδι στο οποίο η αντίπαλη ομάδα που μας ενδιέφερε και που ανέβηκε ο Αστέρας Βαλύρας γκέλαρε.
Θα μπορούσε και να χάσει αν έμπαινε ένα πέναλτι στο 93 που δεν μπήκε και αυτό μας κάνει να είμαστε διπλά στεναχωρημένούς γιατί μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι η τύχη αλλά μας δείχνει ότι τελικά ήταν αυτοί λίγο πιο τυχεροί από εμάς. Όχι ότι ήταν καλύτεροι αυτοί από εμάς.

Φιλιατρά News: Σίγουρα δεν ήταν. Όταν μια ομάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θεωρητικά πολύ πιο ισχυρή από την τελευταία δεν μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο και με όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την διακοπή του αγώνα για την διαμαρτυρία με το πέναλτι –καθώς ήμουν στο παιχνίδι αυτό και τα είχαμε πει για το τι έγινε στο γήπεδο, νομίζω ότι μόνο που δεν έκλαψαν για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο ξανά οι διαιτητές. Πέραν από το ότι δεν θεωρώ σοβαρά αυτά τα πράγματα, από τον αγώνα που είδα διαπίστωσα ένα Ηρακλή Κυπαρισσίας πολύ δυνατό, να παίζει φοβερό παιχνίδι και να άξιζε 100% την νίκη.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι που με ενημέρωνες τηλεφωνικά. Ήταν λίγο ψυχοφθόρο γιατί κι εμείς είχαμε τελειώσει και περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα.
Η ομάδα μου στο παιχνίδι που παίζαμε με την Αστέρα Μικρομάνης δεν καταφέρε να κερδίσει ώστε ακόμα και ο Αστέρας Βαλύρας γκέλαρε μέσα στην Κυπαρισσία - όπως και έγινε - τότε θα ήμασταν εμείς που θα χαιρόμασταν.
Δεν με πειράζει όμως αυτό. Τα παιδιά προσπαθήσανε πάρα πολύ και νομίζω ότι τους άξιζε η άνοδος. Και μάλιστα θεωρώ ότι έπρεπε να τερματίσουν και πρώτοι. Γιατί είδαμε όλες τις ομάδες, τις παίξαμε όλες κανονικά στα ίσια, ούτε προσπαθήσαμε να κλέψουμε κανένα αποτέλεσμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπήκαμε μέσα σε όλα τα παιχνίδια με μυαλό να παίξουμε μπάλα και τα καταφέραμε πιστεύω στο 80% σε όλο το πρωτάθλημα.

Φιλιατρά News: Το ότι η ομάδα άξιζε να ανέβει κατηγορία δεν το συζητάω αυτό. Αυτό εννοείται. Σας το έχω πει και εγώ ο ίδιος. Τέλος πάντων η άνοδος δεν ήρθε. Δυστυχώς η ομάδα έμεινε στην Β’ Τοπική. Πιστεύεις ότι κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται στην Νίκη Πλάτης, έχουν τα φόντα να παίξουν στην Δ’ Εθνική αν κληθούν από την Εράνη να ενταχθούν στην ομάδα; Πιστεύεις ότι η απόσταση Β’ Τοπική με Δ’ Εθνική είναι μεγάλη ή μικρή;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Νομίζω ότι σημασία έχει το πώς αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής όταν φεύγει από μια μικρή ομάδα για να πάει σε μια μεγαλύτερη, το πώς αντιμετωπίζει τα γεγονότα και την σοβαρότητα της κατάστασης. Δηλαδή κανένας δεν ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ομάδα Δ’ Εθνικής κατευθείαν.
Όλοι ξεκινήσανε από μικρότερης κατηγορίας ομάδες.

Φιλιατρά News: Νομίζω ότι μόνο ο Λυμπερόπουλος το έχει κανει…

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Ο Νίκος ο Λυμπερόπουλος ξεκίνησε από την Νίκη Πλάτης Β’ Τοπική, μετά πήγε στην Εράνη Δ’ Εθνική και μετά πήγε Γ’ Εθνική με την Καλαμάτα, έπαιξε Β’ Εθνική που ανέβηκε η Καλαμάτα και μετά πήγε στον Παναθηναϊκό όπου έκανε την μεγάλη καριέρα και νομίζω ότι ο Νίκος συνεχίζει να τιμά ακόμα τα Φιλιατρά.

Είναι καθαρά στην προσωπικότητα και τον χαρακτήρα κάθε παίκτη να καταλάβει που βρίσκεται, τι του ζητάει η κάθε ομάδα, και αν είναι σοβαρός σαν χαρακτήρας και σαν παιδί, νομίζω ότι θα πετύχει πολλά. Εάν νομίζει ότι όλα είναι εύκολα και ότι θα του δοθούν όλα εύκολα χωρίς να προσπαθήσει και να παλέψει για να τα αποκτήσει τότε θα έχει πρόβλημα.

Φιλιατρά News: Πιστεύεις ότι αυτή η ομάδα έτσι όπως έχει τελειώσει, θα μπορούσε να σταθεί έτσι στην Α’ Τοπική;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Στην Α’ Τοπική δεν ξέρω αν θα μπορούσε να σταθεί, για να είναι μέσα στην πεντάδα, αλλά ότι θα μπορούσε να σταθεί στην Α’ Τοπική -επειδή έχω παρακολουθήσει παιχνίδια της Α’ Τοπικής και το επίπεδο δεν θεωρώ ότι είναι τόσο υψηλό και τόσο ανεβασμένο όσο λένε- νομίζω ναι. Η Νίκη Πλάτης θα μπορούσε να είναι στην Α’ τοπική. Με δυο –τρείς προσθήκες ναι.

Φιλιατρά News: Δεν μιλάμε για να κάνει πρωταθλητισμό αλλά να μπορεί να σταθεί. Να μένει στην κατηγορία και να αγωνίζεται κάθε χρόνο στην Α’ τοπική κατηγορία.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Νομίζω ότι μπορεί

Φιλιατρά News: Βλέποντας ο θεατής την ομάδα να αγωνίζεται διαπιστώνει μια ομάδα ως επί το πλείστον συγκροτημένη, σοβαρή, πειθαρχημένη. Εσύ κατά πόσο συμμερίζεσαι αυτήν την άποψη και αν όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της θέλησης των παικτών και της θέλησης της δικής σου.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Νομίζω ότι αν δεν είσαι σοβαρός σε οτιδήποτε κάνεις τότε αυτόματα δεν μπορείς να έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το ότι είμαστε σοβαροί φαίνεται μέσα από την δουλειά, από την διαδικασία της προπόνησης. Όταν είσαι σοβαρός στην όλη διαδικασία της προπόνησης τότε θα είσαι σοβαρός και στην διαδικασία του παιχνιδιού.
Θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι γενικά μια καλή ομάδα στηρίζεται στην σοβαρότητα και το πώς αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι.
Κατάλαβαν ότι η Νίκη Πλάτης είναι αυτοί, αυτό που λέγαμε από την αρχή της χρονιάς στα αποδυτήρια και την εκπροσωπούν οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και αυτοί που είμαστε γύρω από την ομάδα –ο προπονητής, ο πρόεδρος, ο έφορος ακόμα και εσείς (σ.σ ο δημοσιογράφος) ….
Όλοι εμείς εκπροσωπούμε την Νίκη Πλάτης. Αν δεν ήμασταν εμείς σοβαροί, δεν θα ήταν και αυτά τα παιδιά.

Φιλιατρά News: Θέλω να μου πείτε πόσο δυσκολευτήκατε να πειθαρχήσετε αυτήν την ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά είναι κάτω των 20 ετών. Είστε ένας νέος σε ηλικία άνθρωπος. Πως το καταφέρατε να πειθαρχήσετε αυτά τα παιδιά???

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Τα παιδιά κατάλαβαν από την αρχή ότι δεν δέχομαι κάποια πράγματα που άλλα χρόνια γινόντουσαν στη Νίκη Πλάτης. Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο ώστε να καταλάβουν τον ρόλο τους. Να καταλάβουν ότι σε μία ομάδα πρέπει να είσαι σοβαρός.
Θεωρώ ότι τα παιδιά μικρότερης ηλικίας τα είχα στις ακαδημίες και είχαν καταλάβει τι ζητάω και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει σε όλη την ομάδα.
Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι και απόλυτα ευχαριστημένος γιατί στο θέμα των καρτών, αν κοιτάξουμε όλη την χρονιά, είχαμε πάρα πολλές αποβολές. Είχαμε πάνω από 5 αποβολές. Όπως επίσης και πάρα πολλές κίτρινες οι οποίες δεν ήταν τόσο για μαρκάρισμα όσος για βγάλσιμο φανέλας, διαμαρτυρίες κλπ κλπ.
Δηλαδή δεν ήταν για αγωνιστικό λόγο. Ήταν για πανηγυρισμούς κλπ κλπ.
Πρέπει τα παιδιά να μάθουν να πειθαρχούν με τους κανόνες του παιχνιδιού.
Και επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι αγγελικά πλασμένο –και ξέρουμε καλά τι εννοώ με αυτή την φράση- θεωρώ ότι τα παιδιά κατάλαβαν γρήγορα τον ρόλο τους. Καταλάβανε και προσαρμόστηκαν σε συνθήκες ενός πρωταθλήματος Β’ Τοπικής στην οποια οι ομάδες περισσότερο μιλάνε παρά παίζουν.

Φιλιατρά News: Πόσο σας έχει στηρίξει η διοίκηση της Εράνης και Νίκης Πλάτης μιας και για αυτές τις δυο ομάδες η διοίκηση είναι κοινή. Είναι μία. Πόση ανταπόκριση βρήκατε από την διοίκηση;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Ήταν άψογη η συνεργασία μας. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Όταν ανέλαβα το καλοκαίρι, ο λόγος που ανέλαβα την Νίκη Πλάτης ερχόμενος εγώ σαν ποδοσφαιριστής της Εράνης –τέως ποδοσφαιριστής της Εράνης- η συνεργασία που θα είχα με την διοίκηση της Εράνης ζήτησα κάποια πράγματα τα οποία υλοποιήθηκαν όπως το γηπεδικό που με ενδιέφερε γιατί μην ξεχνάμε ότι η Νίκη Πλάτης πέρσι αγωνιζόταν στο ξερό γήπεδο.
Φέτος αν εξαιρέσουμε τρία – τέσσερα παιχνίδια όλα τα υπόλοιπα τα έπαιξε στο χόρτο.
Αυτό ήταν ένα δέλεαρ και για εμένα αλλά και για τα παιδιά. Δέλεαρ για να δώσουν περισσότερο παρόν στις προπονήσεις, αλλά και στο να κάνουμε μια καλή ομάδα.
Κακά τα ψέματα. Το γήπεδο είναι μεγάλο πράγμα και τα αποδυτήρια ακόμα μεγαλύτερο.

Φιλιατρά News: Αν και η Νίκη Πλάτης είναι το φυτώριο της Εράνης και διαθέτοντας πολλά ταλέντα, θα ήθελα να μου πεις αν πιστεύεις ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν παίκτες που θα μπορούσαν τώρα να παίξουν στην Α’ Τοπική ή ακόμα και στην Δ’ Εθνική.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες για να φύγουν από την Νίκη Πλάτης και να μεταβούν στην Εράνη. Μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι ο ρόλος της Νίκης Πλάτης. Να προετοιμάσει τους παίκτες να πάνε πιο έτοιμοι στην Εράνη. Τώρα το αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής είναι ένα θέμα καθαρά υποθετικό. Δεν μπορώ να το ξέρω. Εκει πέρα θα παίξει ρόλο η ικανότητα και η προσαρμοστικότητα των παιδιών. Δεν μπορω να ξερω αν θα μπορούν να προσαρμωστούν στις ανάγκες της κατηγορίας.
Υπάρχουν δυο παίκτες ο Κώστας ο Καραχάλιος και ο Θανάσης Γκίνο που έκαναν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και ο Λεωνίδας Σύλλας και ο Γκρέτσα ο Παναγιώτης ο οποίος αδικείται λόγω υπηκοότητας κλπ κλπ. Θα μπορούσαν να παίξουν και να σταθούν στην ομάδα της Εράνης. Ο Παναγιώτης ο Σταθόπουλος και ο Μπάμπης ο Κώτσος που έχουν έρθει από την Εράνη έχουν δείξει και αυτοί αν μπορούν να σταθούν ή όχι. Ένας ακόμα είναι ο Γιώργος Ο Λυμπερόπουλος που βοήθησε αρκετά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τις εμπειρίες του και με την προισωπικότητα του. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά.
Η Δ’ Εθνική έχει πάρα πολλές απαιτήσεις. Θέλει περισσότερο χρόνο για προπόνηση και είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτάθλημα και πιο σκληρό.
Αν μπορούν να δώσουν κάτι περισσότερο από τον εαυτό τους και από τον χρόνο τους τότε θα πετύχουν.

Φιλιατρά News: Σε έχω παρακολουθήσει στους αγώνες της Νίκης και έχω παρατηρήσει ότι κατά την διάρκεια του αγώνα οι οδηγίες που δίνεις κινούνται σε «ήρεμους τόνους». Ήπιους αν θέλεις. Πιστεύεις ότι αυτή σου η ηρεμία την ώρα των οδηγιών περνά στην ψυχολογία της ομάδας??? Δηλαδή επιδρά αυτή σου η ηρεμία στην ομάδα?

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Ο προπονητής είναι ο καθοδηγητής. Ο ποδοσφαιριστής όπως προετοιμαστεί όλη την εβδομάδα έτσι θα παίξει στο παιχνίδι.
Όταν ο ποδοσφαιριστής έχει τόσο υψηλούς σφυγμούς. Αν εμείς του φωνάζουμε απ΄εξω με άγριο τρόπο δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Θεωρώ ότι οι οδηγίες πρέπει αν είναι σαφής και ακριβής. Ο προπονητής δεν πρέπει αν είναι νευρικός γιατί η νευρικότητα περνάει στο τρόπο παιχνιδιού του παίκτη. Προπονητής με ποδοσφαιριστές έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Κατ΄αρχήν είναι αφίδρομη. Ο προπονητής στηρίζεται πάνω στους ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιριστές πάνω στον προπονητή.

Φιλιατρά News: Για την επόμενη χρονιά τι σχεδιάζετε?? Περιμένετε κάποιους παίκτες από ΑΟΚ Κυπαρισσίας ή Ηρακλή Κυπαρισσίας να έρθουν προς την Νίκη Πλάτης;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Το σίγουρο είναι ότι πρέπει αν τελειώσει η περίοδος για εμάς. Μπορεί να τελείωσε το πρωτάθλημα πριν μια εβδομάδα περίπου αλλά τώρα συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας γιατί έχουμε κλείσει κάποια φιλικά. Κάνουμε τις δοκιμές μας. Θα έρθουν παίκτες στην ομάδα, θα ανέβουν παίκτες από τις ακαδημίες, αλλά θα φύγουν και παίκτες από την Νίκη Πλάτης προς την Εράνη. Σίγουρα το ρόστερ θα αλλάξει κατά 60%.
Πρέπει πρώτα να τελειώσει αυτή η περίοδος ώστε να κάτσουμε να μιλήσουμε με την διοίκηση, να δούμε τι χρειαζόμαστε και απο υλικοτεχνικής πλευράς και από πλευράς παικτών. Βάλαμε ένα στόχο τον οποίο καταφέραμε με πολύ κόπο και μόχθο από τα παιδιά.
Στόχος μου είναι να γίνουμε καλύτεροι. Ένας λόγος που ήθελα να ανεβούμε είναι ότι η Α’ Τοπική είναι πιο δύσκολη κατηγορία από αυτή που παίζαμε με καλύτερα γήπεδα, με καλύτερους παίκτες και αυτό θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά μέσα από την διαδικασία της προπόνησης που θα ήταν πιο σκληρή για να αντέξουν στο πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής και έτσι θα ήταν πιο έτοιμοι να μεταβούν στην Εράνη.
Αυτός είναι ο σκοπός της Νίκης Πλάτης.
Τώρα για το αν θα μείνω, θα το συζητήσουμε με τα παιδιά, αλλά και με τη διοίκηση.
Θα κάνω κάποιες προτάσεις. Μπορεί να μην γίνουν δεκτές. Από εκεί και μετά θα δούμε.
Όλα είναι υπό σκέψη. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και δεν πιστεύω ότι θα χαλάσει κάτι.

Φιλιατρά News: Μετά από μια εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά μιας και είστε πρώτη φορά προπονητής δύσκολα θα σε αφήσουν να φύγει από την ομάδα. Ξανατονίζω ότι η άνοδος χάθηκε για ένα μόνο πόντο. Οπότε για πρωταρης νομίζω ότι τα καταφέρατε εξαιρετικά.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Εγω δεν έχω πετύχει. Τα παιδιά Ναι. Τα παιδιά με βοήθησαν να πετύχω. Αν δεν είχαν διάθεση τα παιδιά μέσα από την διαδικασία της προπόνησης δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Μαζί πετύχαμε. Δεν θεωρώ ότι εγώ έχω πετύχει κάτι μόνος μου. Εμείς πετύχαμε ναι. Αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτό που έχουν πάρει. Είναι και πάρα πολύ καλά παιδιά αλλά επειδή οι περισσότεροι είναι σε μικρή ηλικία είναι και πάρα πολύ καλοί μαθητές.
Τους λέω ότι το ποδόσφαιρο έρχεται δεύτερο και να κοιτάξουν πρώτα τα μαθήματα τους να κοιτάξουν τις σπουδές τους αλλά να μην αφήσουν το ποδόσφαιρο γιατί τους αρέσει. Τα παιδιά λοιπόν έχουν πετύχει πράγματα. Αυτό είναι μια σωστή έκφραση.
Προαπαθώ να τους μάθω ότι κερδίζουν πρέπει αν το κερδίζουν καθαρά και όχι να επιλέγουν αποτελέσματα. Είναι και πάρα πολύ σημαντικό αλλα είναι και πάρα πολύ δύσκολο.

Φιλιατρά News: Αφήνεις αιχμές για κάποιες ομάδες;

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Ναι. Γιατι θεωρώ ότι η ομάδα μου στα παιχνίδια που δεν ήταν καλή δεν κέρδισε, και στα παιχνίδια που ήταν καλή μπορεί να μην κέρδιζε πάντα, αλλα προσπάθησε να κερδίσει σωστά. Με σωστό τρόπο.
Αν ρωτήσετε τώρα τα παιδιά θα σας πουν ότι ήταν μια γεμάτη χρονιά. Το χαρήκανε αυτό που έκαναν. Συμμετείχαν όλοι σε αυτή την διαδικασία του να μάθω να κερδίζω σωστά και όχι να πάω να κλέβω αποτελέσματα.

Δεν είχα ΠΟΤΕ σκοπό να μπούμε στην διαδικασία να πληρώσουμε παιχνίδι. Πάντα ήμουν της άποψης να κερδίσουμε κάτι με τον ιδρώτα μας. Και αυτό είπα στα παιδιά που ήταν πικραμένα που έχουν χύσει ιδρώτα από το καλοκαίρι ότι υπάρχει ο εύκολος τρόπος να πάρεις ένα πρωτάθλημα και ο δύσκολος. Εμείς διαλέξαμε τον δύσκολο.

Φιλιατρά News: Οι μικροί πείσμωσαν για του χρόνου επειδή κάποιοι τους στέρησαν την άνοδο στην Α’ Τοπική???

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Μερικοί το πήραν λίγο περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε. Τους έδωσα να καταλάβουν ότι δεν τελείωσε κάτι στην ζωή μας επειδή δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Δεν ήταν ένας αυτοσκοπός η άνοδος.

Φιλιατρά News: Κε Παναγόπουλε η ομάδα άξιζε να ανέβει. Δεν θα της την χάριζαν την άνοδο. Έπαιξε με το πλατύ και το κέρδισε δικαιότατα. Έπαιξε με την Βαλύρα και την κέρδισε στα ίσια.

Παναγιώτης Παναγόπουλος: Από την αρχή της χρονιάς προσπάθησα να μάθω στα παιδιά να παίζουν και να κερδίζουν ένα παιχνίδι μέσα από την διαδικασία της προπόνησης. Και το ξαναλέω ότι ήταν πάρα πολυ δύσκολη γι αυτά τα παιδιά γιατι δεν είχαν μάθει να κάνουν τόσο σκληρή προπόνηση. Προσπάθησα να φτιάξω μια ομάδα που θα έβγαζε φάσεις και θα κέρδιζε άξια τον αγώνα και θα είχε τρόπο σκέψης της το παιχνίδι. Ήταν το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο πράγμα. Και σου άφηνε και μια πάρα πολύ ωραία γεύση όταν το πετύχαιναν. Ειδικά σε κάποια παιχνίδια ήμασταν φανταστικοί.


Κλείνοντας την συνέντευξη ο Κος Παναγόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τα μεγάλα παιδιά της ομάδας όπως τους:
Παναγιώτη Σταθόπουλο, τον Κώστα Νικολόπουλο, τον Χρίστο Αρβανιταντώνη, τον Λεωνίδα Σύλλα, Μπάμπη Κώτσο, γιατί αυτοί έδωσαν με την παρουσία τους μου έδειξαν και έδειξαν παράλληλα και στους μικρότερους με την προσωπικότητα τους το τι εστί ομάδα.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Λυμπερόπουλο για την βοήθεια του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κος Παναγόπουλος τα παιδιά δεν φοβήθηκαν να μπουν μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις, ήταν πάντα παρόν όταν έπρεπε, και γενικά φτιάξανε ένα ομοιογενές σύνολο με τους μικρούς.
Ηταν πάρα πολύ δύσκολο το δέσιμο με τους μικρούς, γιατί οι μικροί έχουν τη δική τους ψυχολογία, τα δικά τους πιστεύω. Διαφορετικά από τους μεγαλύτερους και διαφορετικές οι ανησυχίες τους.
Τα παιδιά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο δέσιμο αλλά και οι μικροί παίκτες ήταν πάρα πολύ καλοί χαρακτήρες.
Δεν έχω κανένα παράπονο και έχουν πάρα πολλά προσόντα τα οποία αν τα εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο και κόπο θα βγουν μεγάλα διαμάντια για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Αισθάνομαι διπλή χαρά που έχουμε μια ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο σε ηλικία παικτών σε όλη την Μεσσηνία.
Πέραν του Αίαντα Καλαμάτας που και αυτός δουλεύει με μικρό μέσο όρο σε ηλικία παίκτες δεν ξέρω άλλη ομάδα με μικρής ηλικίας παίκτες.

Για του χρόνου εύχομαι σε όλα τα παιδία που θα δώσουν εξετάσεις να πετύχουν στις εξετάσεις τους να έχουν καλή πρόοδο αλλά και σε αυτούς που έχουν διάφορες άλλες οδούς, να έχουν υγεία.
Όλα τα άλλα νομίζω ότι θα έρθουν.

Ευχαριστώ πολύ τον Σαράντη που ήταν ο άμεσος συνεργάτης μου και νομίζω ότι είναι η ψυχή της Νίκης Πλάτης γιατί κακά τα ψέματα ο Σαράντης είναι το Α και το Ω.
Είναι ο άνθρωπος που τρέχει για όλα μα για όλα και δεν ξέρω αλλά επειδή ακούγονται κάτι φήμες ότι θα σταματήσει δεν ξέρω αν θα δεχτώ να μείνω μόνος μου.
Ευχαριστώ πολύ και την διοίκηση της Εράνης γιατί μας παρείχαν ότι χρειαστήκαμε. Γήπεδο, αποδυτήρια και οτιδήποτε χρειαστήκαμε αλλά και τους προπονητές της Εράνης γιατί είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Τόσο σε επίπεδο προπονήσεων αλλά και σε επίπεδο φιλικών αναμετρήσεων.
Τέλος ευχαρίστησε τον Βασίλη Παπαθεοδοσίου για την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξε την Νίκη Πλάτης τόσο ηθικά προς το πρόσωπο του αλλά και ως προς την ομάδα και την συμβολή του στο χτίσιμο της ομάδας.

2 σχόλια:

  1. ετυχε να να δω δυστχως μονο τρια παιχνιδια της ΝΙΚΗΣ και ειλικρινα ειδα να παιζει η ομαδα πολυ καλο παδοσφαιρο,ειχε ταλεντο και πανο απο ολα σοβαροτητα.αξιζουν τα μπραβο σε παικτες ,προπονητη και στη διοικηση.το αυριο εινα δικο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ομάδα άξιζε 100% την 'άνοδο σην Α' Τοπική κατηγορία.
    Πρώτη φορά είδα τόσο πειθαρχημενη ομάδα, τόσο σοβαρή. Λες και ήταν επαγγελματίες τα παιδιά.

    Νικήσανε την βαλύρα και την γκρέμισαν απο την πρωτη θέση. Νίκησαν το Πλατυ. Θεωρητικά πολυ πιο δυνατές ομάδες.
    ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ να μην ανέβει κατηγορία.

    Νομίζω ότι ο Τάκης έκανε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ αν και ασχολήθηκε πρώτη φορά με προπονητική.
    Πραγαματικά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή.
    ΦΥΣΙΚΑ και στην μεγάλη ψυχή της ομάδας τον Σαράντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.