Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Microsoft: Θα επιτρέπεται η υποβάθμιση από τα Windows 7 στα Windows XP

Eίναι παλιά τακτική της Microsoft να προσφέρει την δυνατότητα υποβάθμισης (downgrade) του λειτουργικού συστήματος και την αντικατάσταση της νεότερης έκδοσης του από μια παλιότερη.
Η τακτική αυτή έγινε γνωστότερη (και ίσως δημοφιλής) στην περίπτωση των Windows Vista με τους ουκ ολίγους δυσαρεστημένους χρήστες και τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών να καταλήγουν να διαφημίζουν προϊόντα (κυρίως στις Η.Π.Α.) που είχαν την δυνατότητα υποβάθμισης σε Windows XP.

Αυτήν την κατάσταση προσπαθεί, όπως είναι γνωστό, να ανατρέψει η Microsoft με τα Windows 7 αλλά θα διατηρήσει την πολιτική της υποβάθμισης σε παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων.

Έτσι η εταιρεία, από κοινού με τους κατασκευαστές, θα δώσει την δυνατότητα στους ........

κατόχους άδειας Windows 7 όχι μόνο να μπορούν να επιστρέψουν στα Windows Vista αλλά και να επιστρέψουν εφόσον το επιθυμούν στα Windows XP.
H Μicrosoft ισχυρίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιτρέπει υποβαθμίσεις σε παλαιότερες της αμέσως προηγούμενης έκδοσης λειτουργικού ενώ υπογραμμίζει πως η πώληση OEM αδειών XP δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα συνεχίσει η υποστήριξη του λειτουργικού αυτού.

Η Microsoft αναμένεται να τερματίσει την βασική υποστήριξη των Windows XP στις 14 Απριλίου και στο εξής θα παρέχει τις ενημερώσεις ασφάλειας.

Αν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες, αναμένεται η υποβάθμιση να έχει κάποιο κόστος για τους ενδιαφερόμενους.

Προς την αντίθετη κατεύθυνση, ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι φήμες πως η Microsoft θα παρέχει την δυνατότητα δωρεάν μετάβασης από τα Vista στα Windows 7 για όσους καταναλωτές αγοράσουν υπολογιστή με Vista τους καλοκαιρινούς μήνες, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη διάθεσης του νέου λειτουργικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.