Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Πρόλαβε να πει το όνομα του δολοφόνου του????

Δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Του είχα πει ότι κάποια μέρα θα μπω στο γραφείο του και θα τον βρω νεκρό. Και τελικά τον βρήκα...

Συγκλονισμένος ο Ηλίας Ψιλόπουλος, λογιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κι επίσης προσωπικός λογιστής και φίλος του 53χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου που υπέκυψε στα τραύματά του, προχθές το απόγευμα, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του, τη Δευτέρα, μιλάει στην «Espresso» για όσα κρύβονται πίσω από το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στις 23.30, ο Ηλίας Ψιλόπουλος βρήκε την πόρτα του γραφείου του δικηγόρου μισάνοιχτη.
Ανοίγοντάς την αντίκρισε τον φίλο του πεσμένο στο πάτωμα, μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένο άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι.
«Τα μάτια του ήταν μελανιασμένα και διογκωμένα και τα δόντια του σπασμένα στο πάτωμα.
Ηταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά είχε ακόμη τις αισθήσεις του» λέει.

Σύμφωνα με τον λογιστή, το κίνητρο της ......

δολοφονικής επίθεσης κρύβεται πίσω από υπόθεση που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα ο δικηγόρος και την οποία διάβαζε όταν δέχτηκε την επίθεση. Ο δικηγόρος, μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι και την Εισαγγελία όπου μίλησε με στοιχεία και ονόματα αφού δεχόταν απειλές για τη ζωή του.
«Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.
Του είχαν τάξει ότι θα τον σκοτώσουν και το έκαναν. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα.

Κάποιος, του έλεγε χαρακτηριστικά: “Οποιος μου πειράζει την περιουσία, πεθαίνει!”
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι μου είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του κι εγώ αστειευόμενος του είχα πει: “Θα σε καθαρίσουν καμιά μέρα και θα σε βρω”.
Κι έτσι έγινε. Είναι τραγικό».

Ακόμη, ο κ. Ψιλόπουλος καταγγέλλει μια σειρά σοβαρών λαθών και παραλείψεων από την πλευρά της αστυνομίας που διενεργεί τη σχετική προανάκριση.
«Τα ρούχα του, από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν κάποια στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, έχουν χαθεί.
Επίσης, η αστυνομία δεν έλαβε υπόψη της τη δικογραφία που υπήρχε πάνω στο γραφείο του, το βράδυ της επίθεσης, δεν ερεύνησε όλους τους χώρους που έπρεπε και κάλεσε κάποια άτομα για να καταθέσουν χωρίς να προβεί σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους».
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ψιλόπουλο, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την εξέταση της υπόθεσης φαίνεται πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη καθώς ο εκλιπών φέρεται να ψέλλισε το όνομα του δολοφόνου του προτού χάσει τις αισθήσεις του.
Ο Σπύρος Ιωάννου καταγόταν από την Κύπρο.
Ηταν πεπειραμένος δικηγόρος καθώς ασκούσε το συγκεκριμένο επάγγελμα επί είκοσι οκτώ συναπτά έτη και ασχολούταν με υποθέσεις πλειστηριασμών ακινήτων, κατασχέσεων κ.λπ.
Είχε παντρευτεί τη Σοφία Ιωαννίδου που είναι ειρηνοδίκης και υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Ηλείας, με την οποία και απέκτησε δύο γιους, φοιτητής ο ένας σήμερα, μαθητής λυκείου ο άλλος.

Τετραήμερη αποχή για το φόνο

Η δολοφονία του 53χρονου έχει συγκλονίσει τη φιλήσυχη κοινωνία της Κυπαρισσίας καθώς και το νομικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής.
Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου τους, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, είχαν προχωρήσει σε τετραήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δ.Σ. ζητεί την ανάθεση της υπόθεσης σε ειδικό κλιμάκιο έμπειρων αστυνομικών σε ζητήματα ανθρωποκτονιών.
«Εκτιμούμε ότι το κίνητρο της δολοφονίας σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα» τονίζει στην «Espresso» ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός και προσθέτει:
«Ο Σπύρος Ιωάννου ήταν ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας κι ένας έντιμος άνθρωπος. Δέχτηκε μια σχεδιασμένη δολοφονική ενέργεια που έχει ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις.
Η Κυπαρισσία είναι μια φιλήσυχη κοινωνία, δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο στην περιοχή. Είμαστε συγκλονισμένοι.
Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο, άγριο έγκλημα που στρέφεται κατά του δικηγορικού λειτουργήματος και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Πηγή: Eφημερίδα Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.