Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Σοφία Καλαντζακου: "Δεν στηρίζουμε πολιτικές προσωρινής ανεργίας"

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής και των επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Στη συνάντηση υπό την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, συμμετείχε η υφυπουργός, κα Σοφία Καλαντζάκου, καθώς επίσης και ο γενικός γραμματέας, κ. Δημήτρης Κοντός.

Μετά το πέρας του διαλόγου μεταξύ των δυο πλευρών η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου, επισήμανε τα εξής:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διανύουμε μια δύσκολη οικονομική .........

συγκυρία. Έχει μεγάλη σημασία για μας στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να γνωρίζουν οι πολίτες ότι όλες μας οι πολιτικές έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Ο ρόλος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ήταν και παραμένει καθοριστικός, ειδικά σ' αυτή την κρίσιμη φάση.
Τα στελέχη του ΣΕΠΕ είναι εκεί για να στηρίξουν τους εργαζόμενους.
Ειδικά το τμήμα της Κοινωνικής Επιθεώρησης επιλύει πολλές εργατικές διαφορές. Ζητήσαμε από τα στελέχη να είναι ακόμη πιο κοντά στον πολίτη.
Να παρακολουθούν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις τοπικές οικονομίες. Να μας μεταφέρουν άμεσα μια συνολική εικόνα για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Ήδη λειτουργούν μικτά κλιμάκια ελέγχου του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Παράλληλα, η εφαρμογή Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για όλους τους ασφαλισμένους από την 1η Ιουνίου θα περιορίσει σημαντικά την εισφοροδιαφυγή.

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στηρίζουν την πλήρη απασχόληση. Η κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να διατηρηθεί αν αγνοήσουμε και αν υποτιμήσουμε την παράμετρο "απασχόληση". Δεν υιοθετούμε και δεν στηρίζουμε πολιτικές "προσωρινής ανεργίας".
Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των εργαζομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκουμε να έχουμε συνοδοιπόρους και τους κοινωνικούς εταίρους, αφού μόνο μέσα από τη συνεργασία θα καταφέρουμε να βγούμε δυνατοί από την οικονομική αυτή κρίση».

Πηγή: Επικαιρότητα

1 σχόλιο:

  1. Κα Καλαντζάκου εσείς (σαν κυβέρνηση) κλαψουρίζατε ΧΥΔΑΙΑ πρίν το 2004 και λέγατε για τα καημένα τα παιδιά που είναι συμβασιούχοι και τα έχει όμήρους το βρωμερό ΠΑ.ΣΟ.Κ.... και άλλες τέτοιες αηδίες....
    Είπατε ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα μονιμοποιηθούν και άλλα τέτοια...

    Βγήκατε κυβέρνηση αλλά όχι συμβασιούχους δεν μονιμοποιήσατε (σαν κυβέρνηση αλλά τους πολλαπλασιάσατε.
    Πολλαπλασιάσατε τις συμβάσεις και φυσικά την ομηρία τους.

    Αφήστε λοιπόν τα ψέματα.
    Είσαστε η Κυβέρνηση που δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους.
    Μια αποτυχημένη Κυβέρνηση είσαστε.
    και πιο αποτυχημένη εσείς η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.