Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

«Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια»

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ιδιότυπο σεμινάριο τηλεδιάσκεψης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των Νομών της Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα το Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου (ΚΜΤΚ-Π) σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα ΤΕΕ Πελοποννήσου οργανώνουν σεμινάριο τηλεδιάσκεψης με θέμα «Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια».

Το πρωτοποριακό για τα τοπικά δεδομένα είναι πως το συγκεκριμένο σεμινάριο θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις αίθουσες τηλεδιάσκεψης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Πελοποννήσου αύριο στις 5.00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του σεμιναρίου, οι εργασίες του θα ξεκινήσουν με τον χαιρετισμό της προέδρου του ΤΕΕ Πελοποννήσου, Χαρίκλειας Τσιώλη και θα ...........

ακολουθήσει εισήγηση του διευθυντή ΚΜΤΚ-Π, Ιωάννη Τζουμέρκα.
Θα αναλυθεί το θέμα «Το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων. Υποχρεώσεις για νέα και υφιστάμενα κτήρια», από τον Άγι Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Θα ακολουθήσει η ομιλία του λέκτορα του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, Θεόδωρου Θεοδώρου.

Επιπλέον θα αναπτυχθεί το ενδιαφέρον θέμα της Ενσωμάτωσης Τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα κτήρια, από τον Δημήτρη Μπούρη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων και η ομιλία του Άγιδος Παπαδόπουλου με θέμα «Το κτήριο ως ενεργειακό σύστημα: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση».
ετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διαδραστική θεματική συζήτηση (voting conference) με ψηφοφορία με βάση θεματικά δομημένο ερωτηματολόγιο.
Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη του ΤΕΕ Πελοποννήσου και όσον αφορά στον Νομό μας θα διεξαχθεί σε αίθουσα τηλεδιάσκεψης στον 4ο όροφο της Νομαρχίας με τη συνεργασία του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.