Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

«Το ΚΑΦΚΑ μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονιστεί»

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Φιλιατρών, κ. Άλκη Ξύγκα και τον αντινομάρχη Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, επισκέφθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου το πρωί στην την Αθήνα, την υφυπουργό Απασχόλησης, κα Σοφία Καλαντζάκου, με αφορμή την αρμοδιότητα που έχει το Υπουργείο Απασχόλησης, προκειμένου τα Ασφαλιστικά Ταμεία να δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους τους να αποθεραπεύονται στο ΚΑΦΚΑ.

Η υφυπουργός κα Σοφία Καλαντζάκου αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Συμφωνώ απόλυτα πως το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών μπορεί και πρέπει να εκσυγχρονιστεί.
Συζητήσαμε διεξοδικά όλες τις πτυχές της πρότασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και, φυσικά, ζητήματα που άπτονται και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Σε σχέση με το θέμα αυτό γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να ......

υπάρχει ένα καλό και σύγχρονο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης, είτε από χρόνιες παθήσεις, είτε από εγκεφαλικά, είτε από αθλητικές κακώσεις κι άλλες αιτίες.
Ο εκσυγχρονισμός του ΚΑΦΚΑ θα δώσει επιπλέον μια νέα πνοή στην πόλη των Φιλιατρών.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πιστεύω πως θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Να σημειωθεί ότι, στο πρόγραμμά τους περιλαμβανόταν και συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάριο Σαλμά, κυρίως για το θέμα του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, αλλά και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του. Στον υφυπουργό επέδωσαν και σχετικό υπόμνημα, το οποίο διαμόρφωσε η ΝΑΜ σχετικά με τα αιτήματα για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, τα οποία λεπτομερώς καταγράφονται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.