Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Συνάνατηση Δράκου με την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών για τον Συνεταιρσμό γυναικών στα Φιλιατρά

Συνάντηση με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών.
Στην συνάντηση πήραν μέρος οι Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος ο Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος η πρόεδρος της Ένωσης Φιλιατρινών Γυναικών Κα Ελένη Μακρή, με τα μέλη του Συλλόγου Καλλίπη Μπουσόύκα, και Σταματοπούλου Αλεξάνδρα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερώσουν τον κ. Νομάρχη για την επιθυμία της ένωσής τους να μετεξελιχθεί σε συνεταιρισμό και ζήτησαν την αρωγή της ΝΑΜ σε αυτήν τους την προσπάθεια. Στη συνέχεια η Πρόεδρος Μακρή Ελένη και τα μέλη Μπουσούτα Καλλιόπη και Σταματοπούλου Αλεξάνδρα, του Συνδέσμου Φιλιατρινών Γυναικών, είχαν συνεργασία με τον αρμόδιο Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο για την προσπάθεια σύστασης Γυναικείου Συνεταιρισμού στα Φιλιατρά.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσία και της αρμοδίου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας Ειρήνης Καρυώτη, εκφράστηκε παράλληλα ........

και το ενδιαφέρον των γυναικών για προσανατολισμό τους στο τοπικό προϊόν που είναι το καρπούζι και σε λοιπά προϊόντα όπως είναι η ντομάτα και το κολοκύθι.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πρέπει το πρώιμο τοπικό προϊόν της περιοχής τους, που είναι το καρπούζι να αποτελέσει τη βάση και την αρχή μιας παραγωγικής προσπάθειας πολλών γλυκισμάτων μέσω του Συνεταιρισμού Γυναικών και να καρπωθούν πολλά οφέλη αξιοποιώντας παράλληλα την δυνατότητα προβολής και διαφήμισης που δίνεται κάθε χρόνο με την θεσμοθετημένη πλέον ¨γιορτή καρπουζιού¨ στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου συμμετέχει και ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιατρών με πάρα πολλά γλυκίσματα και εδέσματα που φτιάχνουν οι ίδιες οι γυναίκες.
Από πλευράς υπηρεσίας ενημερώθηκαν για διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τη σύσταση Γυναικείου Συνεταιρισμού καθώς και ενέργειες όπως, αξιοποίηση και ένταξη σε σχετικά προγράμματα, δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, νομικό πλαίσιο, κ.α.

Τέλος, ο Αντινομάρχης κ. Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του στο γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς δραστήριων συλλόγων γυναικών του Νομού μας για σύσταση γυναικείων συνεταιρισμών και κατέληξε λέγοντας, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι συνοδοιπόρος και υποστηρικτής κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας φορέων και συλλόγων της Μεσσηνίας που στοχεύουν στην προώθηση, προβολή και αξιοποίηση των ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων

2 σχόλια:

  1. πολυ καλη σκεψη και κινηση απο το συλογο γυναικων,θα ειναι πολυ ενδιαφερον αυτο το ενχειρημα οταν υλοποιηθει.
    κυριε δημαρχε παρτε πρωτοβουλια και βοηθηστε αυτη την κινηση,φτιαχτε ενα πρατηριο τοπικων προιοντων τοσος κοσμος ερχεται φιλιατρα ειναι κατι που λειπει απο την πολη μας
    και πιστευψτε με θα ειναι μονο η αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μην αφήσουν οι έμποροι Βασίλη.
    Εδώ ούτε λαϊκή αγορά δεν αφήνουν να γίνει, δεν βλέπεις τι γίνεται, ότι θέλουν αυτοί περνάει. Ακόμη και το συνεταιριστικό κατάστημα που υπάρχει είναι στα μαύρα του τα χάλια.
    Αυτά που ο πολίτης βλέπει ως παράλογα και όντως είναι, έχουν ως αίτιο τα συμφέροντα κάποιων εις βάρος των πολλών. Ετσι εξηγούνται πολλά, η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε έλλειψη προτάσεων αλλά σε εξυπηρέτηση συμφερόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.