Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Σοβαρά προβλήματα στο γεφύρι του Λαγκούβαρδου

Για ακόμη μια φορα μετά από έντονη νεροποντή δημιουργήθηκαν προβλήματα στο μικρό γεφύρι του Λαγκούβαρδου στο δρόμο Φιλιατρών - Μαράθου.
Eνα σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς πρόκειται για ένα απότομο κατηφορικό στένεμα του δρόμου με διαδοχικές στροφές, που αποτελεί κίνδυνο - θάνατο για τους διερχόμενους οδηγούς. Oταν βρέχει δε έντονα, το πιο σύνηθες είναι να φρακάρει το γεφύρι από φερτά υλικά όπως καλάμια και ξύλα, και το νερό να περνά από πάνω του.

Κάτι τέτοιο συνέβη και προχθές το βράδυ που η βροχή ήταν έντονη.
Το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί πολλές φορές και οι .......

όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει είναι να πηγαίνουν μηχανήματα είτε από τον Δήμο Φιλιατρών είτε από το Δήμο Γαργαλιάνων και να το ξεβουλώνουν.
Στο σημείο αυτό όμως χρειάζεται πιο ουσιαστική παρέμβαση, στην ουσία κατασκευή νέου γεφυριού και ομαλοποίηση του δρόμου για να υπάρχει ορατότητα και άνεση σε όποια πλευρά και αν κατευθύνεται κανείς, καθώς δεν είναι λίγα τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο στο σημείο αυτό.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ του Φ.Ν

Το θέμα αυτό με το γεφύρι του Λαγκουβάρδου, έχει απασχολήσει πολλές φορές την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας η οποία όμως δεν έδωσε ΠΟΤΕ λύση στο πρόβλημα.
ΩΣ ΠΟΤΕ θα υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο γεφύρι????


2 σχόλια:

  1. Αυτό το γεφύρι είναι η ντροπή της περιοχής μας. Τέτοιο πράμα είναι μοναδικό, γεφύρι μόνο για το καλοκαίρι δεν έχω ξαναδεί. Κάθε χειμώνα η ίδια ιστορία 30 χρόνια περίπου και όλοι δήθεν και καλά ενδιαφέρονται. Μας κοροιδεύουν κανονικά, θέλουν το κόσμο στην ταλαιπωρία δεν εξηγείται αλλιώς, σιγά τα πολλά λεφτά που χρειάζονται.
    Εδώ η νομαρχία δίνει 2000000 ευρώ για οικόπεδο στην Κυπαρισσία και δεν βρίσκει πόρους για ένα απλό γεφύρι; Πρέπει να ντρέπονται οι υπέυθυνοι για αυτό το χάλι. Αλλά τι περιμένει κανείς από αερολόγους της πλάκας.
    30 χρόνια αυτό το αίσχος και κάνουν ότι δεν το βλέπουν οι καραγκιόζηδες. Φτου σας παλιάνθρωποι, απατεώνες, κομπλεξικοί, άντε μην ανοίξω το στόμα μου...και μου το κόψει το σχόλιο ο Χάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρη δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα στην Νομαρχία. Θέατρο παίζουν. Σιγά το μεγάλο έργο. Αυτοί ακούνε Φιλιατρά και τους πιάνει σύγκρυο.
    Κανένα έργο και ας σκοτώνεται ο κόσμος. Μόνο άν κλείσουν οι δρόμοι με τα τρακτέρ θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το θέμα. Έχουν κάνει ένα γεφυράκι της πλάκας «γόρδιο δεσμό»!!!
    Εγώ προτείνω να ανατινάξουμε το γεφύρι και μετά να δούμε τι θα κάνουν οι σουλατσαδόροι σωτήρες μας, θα ξαναφτιάξουν το ίδιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.