Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

«Δωρεά ζωής» 54χρονου από την Κυπαρισσία

Μετά τον κλινικό θάνατο οδηγού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας η οικογένειά του προέβη στη γενναία κίνηση της δωρεάς του ήπατός του για τη σωτηρία άλλου ανθρώπου.

Τελικά, συμβατός δότης ευρέθη στο Παλέρμο της Ιταλίας, όπου εκεί κατευθύνεται το μόσχευμα, όπου την όλη διαδικασία συντόνισε χθες το ΕΚΕΠΥ.
Ο κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου έγινε η όλη διαδικασία (σ.σ. η εγχείρηση), σε τηλεφωνική επικοινωνία με την «ΕΠΙ» δήλωσε:
«Στις 25 Ιανουαρίου ένας υπάλληλος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έπαθε καρδιακή ανακοπή. Μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο πέρασε πέραν της μισής ώρας και ο εγκέφαλός του έμεινε χωρίς οξυγόνο.
Έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες, όμως στις 29 Ιανουαρίου επήλθε τελικά ο κλινικός θάνατος για τον ασθενή.

Η οικογένεια του θανόντος προσέφερε τα όργανα για .......

μεταμόσχευση, στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου για την Προαγωγή της Υγείας, κ. Παναγιώτης Ευσταθίου και το Υπουργείο συντόνισαν τις ενέργειες και βρέθηκε ο συμβατός δότης. Σήμερα το πρωί έγινε η εγχείρηση με τη συμβολή του κ. Γεωργίου, ιατρού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και άλλων ιατρών του Νοσοκομείου. Από τις 9.00 το πρωί ένα Τσέσνα έχει προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο με ιατρούς και περιμένουν να παραλάβουν το μόσχευμα. Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι, η οικογένεια πήρε μια πολύ γενναία απόφαση κι επέδειξε τρομερή ψυχραιμία».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.