Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Συνάντηση Δράκου με τον Σύμβουλο του ΟΣΚ Πάνο Παταριά

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Πάνο Παταριά, παρουσία του Αντινομάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου είχε σήμερα το πρωϊ ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Ο νομάρχης Μεσσηνίας ανέφερε στον κο Παταρία τις ελλείψεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολεία της Μεσσηνίας καθώς επίσης και την αποπεράτωση του νέου Λυκείου Φιλιαρτών.
Ο κος Δράκος ευχαρίστησε τον Σύμβουλο του ΟΣΚ για την γεναία χρηματοδότηση και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κατασκευή του νέου μουσικού σχολείου θα λύσει το πρόβλημα που ταλάνισε την εκπαιδευτική κοινότητα.

Κατά την συνάντηση αυτή ο κ. Νομάρχης είπε τα εξής:
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΚ ο κ. Πάνος Παταριάς, ο οποίος είναι φίλος της Μεσσηνίας βρίσκεται μαζί μας για να συζητήσουμε κάποια θέματα που αφορούν στην σχολική στέγη. Θέλω να τον ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για την άψογη συνεργασία που έχουμε και για την πραγματική υποστήριξη των θεμάτων της σχολικής στέγης του Νομού Μεσσηνίας που έχει κάνει επί της θητείας του στον οργανισμό.

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα εξυπηρέτησης όλης αυτής της υπόθεσης των υποδομών της παιδείας και μπορούμε να πούμε ότι τον δυναμισμό τον διεκδικήσαμε και έτυχε της υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας και του οργανισμού και τώρα θα κάνουμε το επόμενο βήμα.
Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας διότι είχαμε την ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη του Μουσικού Σχολείου. Ήδη περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση.
Είναι θέμα ημερών, θέμα να υπογραφεί η σύμβαση και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να έχουμε αυτό το πολύ μεγάλο έργο που πραγματικά μας ταλαιπώρησε και κυρίως την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την συνεχή και γενναία χρηματοδότηση η οποία όμως θέλουμε να συνεχιστεί.

Γνωρίζετε ότι χθες πήραμε την έγκριση για δύο σχολεία πολύ σημαντικά για το ΕΣΠΑ, είναι η αποπεράτωση του Λυκείου Φιλιατρών, 2 εκατ. ευρώ, και η κατασκευή του 10 και 26 Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, επί της Κρήτης 3 εκατ. ευρώ, και υπέβαλα μόλις προ ολίγου το αίτημα στον κ. Παταριά, του να ενταχθεί και το 8ο δημοτικό σχολείο προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
Πραγματικά θέλουμε να το εξετάσει ο κ. Παταριάς και να έχουμε μία απάντηση επ’ αυτού, διότι είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για την Μεσσηνία και την Καλαμάτα.
Πέραν αυτού πρέπει να σας υπογραμμίσω την ένταξη αρκετών σχολείων τα οποία έχουμε ανακοινώσει στα ΣΔΙΤ. Πρέπει να σας υπενθυμίσω την υπόθεση των νηπιαγωγείων βαρέως τύπου, η οποία βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην ολοκλήρωσή της ως προς το διαδικαστικό της μέρος προκειμένου να αρχίσουν να εγκαθίστανται τα σχολεία αυτά και πρέπει επίσης να σας πω ότι ήδη το Ειδικό Εργαστήριο κατασκευάζεται καθώς επίσης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Νηπιαγωγείο επί της Κρήτης.

Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πέραν των άλλων διεκδικήσεων που έχουμε αναπτύξει και που φιλοδοξούμε πολύ σύντομα να ολοκληρώσουμε.
Θέλω να σας υπενθυμίσω, επίσης, την υπόθεση των σχολείων της Κορώνης που γίνεται με την αγορά των οικοπέδων και την διευκόλυνση της εκκλησίας, επίσης την υπόθεση των σχολείων των Γαργαλιάνων, σχολεία τα οποία υπάρχουν στα ΣΔΙΤ και την διεκδίκηση του Σχολείου της Κυπαρισσίας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην αγορά του οικοπέδου.
Θα έχουμε πολύ σύντομα φαντάζομαι και την έγκριση των 600.000 ευρώ για τις αποκαταστάσεις και ζημιές υγείας και ασφάλειας με την απόφαση του Δ.Σ. για τις οποίες έχουμε υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση και πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ. του ΟΣΚ προκειμένου να αποταμιευθούν αυτά τα χρήματα και να πληρωθούν οι ήδη εργαζόμενοι ανάδοχοι στις μελέτες και το Πολυκλαδικό, όπου πραγματικά γίνεται μια πολύ καλή δουλειά.
Ευχαριστώ και πάλι τον κ. Παταριά για την παρουσία του πρώτα απ’ όλα, για την άψογη συνεργασία και την κατανόηση που επιδεικνύει και την συνεννόηση που έχουμε».

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.