Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΟΤΕ Μελιγαλά: «Θα συνεχίσει το υποκατάστημα τη λειτουργία του»

Αίσια έκβαση φαίνεται πως έχει το θέμα του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στον Μελιγαλά μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αφού ενημερώθηκε εγγράφως από τους δημάρχους Μελιγαλά, Ιθώμης, Οιχαλίας και Ανδανίας σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται από το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στον Μελιγαλά και με την ιδιότητά του ως τομεάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα κύκλο επαφών με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτριο Πλατή και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΤΕ και τους έθεσε άμεσα το θέμα, εξηγώντας πως είναι απαραίτητη η διατήρηση του υποκαταστήματος του ΟΤΕ στον Μελιγαλά, καθόσον εξυπηρετείται ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και των γύρω Δήμων.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας αποδέχθηκαν ......

την επιχειρηματολογία του βουλευτή, συμφώνησαν με το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκαν πως καμία μεταβολή δεν θα σημειωθεί και το υποκατάστημα του ΟΤΕ στον Μελιγαλά θα συνεχίσει την λειτουργία του απρόσκοπτα. Να υπενθυμίσουμε ότι, με απόφασή του ο «ΟΤΕ Α.Ε.» είχε προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στην περιοχή τον περασμένο Νοέμβριο.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να... μείνουν στον αέρα τέσσερις Δήμοι της περιοχής (Μελιγαλάς, Οιχαλία, Ανδανία και Ιθώμη) καθώς και χωριά που ο συνολικός πληθυσμός φτάνει τους 6.000 κατοίκους, στην πλειοψηφία τους συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Έτσι, οι δημότες των παραπάνω περιοχών αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στην Καλαμάτα, για να εξυπηρετηθούν, κάτι που συνεπαγόταν περισσότερα έξοδα και ταλαιπωρία.
Πολλές ήταν οι επιστολές διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών και από τη Δημοτική Αρχή Μελιγαλά για επανεξέταση του θέματος κι επαναλειτουργία του υποκαταστήματος. Με την καταλυτική παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας, Δημήτρη Σαμπαζιώτη και τις δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών, το πρόβλημα φαίνεται πως επιλύθηκε.

Πηγή: Επικαιρότητα

2 σχόλια:

  1. Aυτό που μας κάνει πραγματικά εντύπωση είναι ότι ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης ασχολήθηκε με ένα δήμο 6.000 περίπου κατοίκων.
    Καλά έκανε δεν λέμε όχι.
    Για τα Φιλιατρά που είναι η 2η πόλη σε πληθυσμό στον Νομό Μεσσηνίας ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης δεν είπε κουβέντα.

    ΒΟΥΒΑ ΜΟΥΓΚΑ στην στρούγκα Ο Σαμπαζιώτης.
    Θα έρθεις Φιλιατρά να ζητήσεις ψήφο. Κοντοζυγώνουν οι εκλογές. Που θα πας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τον ψηφίζουν οι Φιλιατρινοί...τι να πείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.