Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Επιτέλους τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ. Κώστας Μαργέλης, στο Δικαστικό Μέγαρο, με θέμα την απόφαση της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, κ. Δήμητρας Καρούζου, για τη λειτουργία της Ταμιακής Υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ. μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι, για την εξόφληση των οικονομικών προστίμων πολιτών μετά από καταδίκη τους.

Ο κ Μαργέλης ανέφερε τα εξής: «Έχω να σας ενημερώσω ότι, μία θετική εξέλιξη έχουμε στο θέμα της ταλαιπωρίας των πολιτών, που όταν καταδικάζονται μετά τις 2.00 το μεσημέρι, η Δ.Ο.Υ. είναι κλειστή, για την εξόφληση του προστίμου που τους έχει επιβληθεί και καταλήγουν στο κρατητήριο. Μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας επήλθε λύση κατόπιν ........

συνεννοήσεως και με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας, κ. Δήμητρας Καρούζου, ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που υπήρχαν.
Η Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας εφεξής θα διαθέτει στον Δικηγορικό Σύλλογο, στην Εισαγγελία και στους Δικαστικούς υπαλλήλους τα κινητά τηλέφωνα 2 υπαλλήλων, οπότε, όταν καταδικάζεται κάποιος πολίτης μετά τις 2.00 το μεσημέρι, να ανοίγουν την Εφορία, να εισπράττουν τα πρόστιμα και ο πολίτης να οδηγείται στο σπίτι του.

Ακόμη, να σας τονίσω ότι, μετά από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, δηλαδή τη λειτουργία της Ταμιακής Υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας μετά τις 2.00 το μεσημέρι, δεν θα ξαναυπάρξει περιστατικό φυλάκισης πολίτη. Θέλω να ευχαριστήσω την προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας για την τόλμη και την πραγματική ευαισθησία που επέδειξε.
Επίσης, τους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, οι οποίοι παρεμβήκατε ουσιαστικά, αποφασιστικά, καθοριστικά και αναδείξατε το εν λόγω θέμα, γιατί αλλιώς δεν θα είχε ανακινηθεί και η ταλαιπωρία θα συνεχιζόταν για τους πολίτες»

Πηγή: Επικαιρότητα

2 σχόλια:

  1. Αναμφισβήτητα μια πολύ θετική εξέλιξη ωστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες που είχαν την ατυχία να καταδικαστούν μετά τις 2 το μεσημέρι.

    Συγχαρητήρια και στις δυο πλευρές γι' αυτήν την εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη.
    Μπράβο σε όσους την υλοποίησαν.

    Κώστας Γ.
    Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.