Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Υποχωρούν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

Σχεδόν αδύνατο φαίνεται αυτή την περίοδο να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς και όποιοι στόχοι έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα αποδεικνύονται ανέφικτοι παρά τις δραστικές μειώσεις στην ημερησία παραγωγή.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών στο Λονδίνο και σχεδόν δύο ετών στη Νέα Υόρκη υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας την πτώση τους για πέμπτη συνεχή μέρα.

Από το πρωί, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent στα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 90 σεντς, ή 1,74%, στα 50,82 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τα 50,48 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2005.

Στο Nymex, η τιμή του ελαφρού αργού παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρούσε κατά 1,05 δολάρια, ή 1,96%, στα 52,57 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 52,50 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2007.

«Η βασική εικόνα παραμένει αυτή της αδύναμης ζήτησης, των ανησυχιών όσον αφορά στην οικονομία και της πτώσης της αγοράς», επισημαίνει αναλυτής της Newedge USA LLC στη Νέα Υόρκη. Όπως σημειώνει, «η ζήτηση στις ΗΠΑ έχει πραγματικά καταρρεύσει».

Σημειώνεται ότι οι τιμές του αργού έχουν «βυθιστεί» κατά 64% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων το βαρέλι, στο οποίο είχαν ανέλθει στις 11 Ιουλίου. Χθες, το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 77 σεντς στα 53,62 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 22 Ιανουαρίου του 2007.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μακάρι να φτάσει 5 cents το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.