Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Δημοπρατήθηκε το φράγμα στο Φιλιατρινό ποταμό

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη το πρωί στην Αθήνα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο κατασκευής του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι, συνολικού προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής“.

Συνολικά κατατέθηκαν προσφορές από 17 εταιρείες και κοινοπραξίες ενώ προσωρινή ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η κοινοπραξία Ιντρακάτ – Ελτέρ δίνοντας έκπτωση 41%, ενώ η μικρότερη έκπτωση που δόθηκε ήταν της τάξεως του 13%.


Την όλη διαδικασία δημοπράτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας ο οποίος ικανοποιημένος για την πορεία υλοποίησης που έχει πάρει το έργο μας είπε:
«Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στην πόλη και σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται από το Δ‘ ΚΠΣ και είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό γίνεται στην περιοχή και το δήμο μας.
Είναι ένα έργο 35 εκ. ευρώ σε πρώτη φάση συν ακόμη 10 εκ. ευρώ που θα ακολουθήσουν για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς του νερού, έργο που θα ακολουθήσει και θα δημοπρατηθεί στην συνέχεια.

Το νερό όπως ξέρουμε όλοι μας είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και όλοι λένε ότι ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό.
Επομένως είναι ό,τι καλύτερο και μεγαλύτερο μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον τομέα στην περιοχή μας, μια περιοχή καθαρά αγροτική με πολλές και δυναμικές καλλιέργειες που έχουν ανάγκη το νερό.
Με το έργο αυτό θα λυθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες άρδευσης των αγροτών μας και σε μια επόμενη φάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για ύδρευση με τις κατάλληλες επεξεργασίες εφόσον προκύψει μια τέτοια ανάγκη.
Είναι γενικά ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή μας».

Όσο για το ξεκίνημα των εργασιών ο κ. Ξύγκας τόνισε από την πληροφόρηση που είχε ότι, εφόσον όλα πάνε ομαλά, αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.