Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

Φιλιατρά: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Λελώνεια

Για μια ακόμα χρονιά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος στα Φιλιατρά ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι έξω από το πρώην 4ο Δημοτικό Σχολείο και Νυν ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών.

Τα Λελώνεια που .....

γίνονται κάθε χρόνο στην μνήμη ενός Φιλιατρινόπουλου του Πανάγου Λελώνη που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σε ιππικούς αγώνες κέρδιζε συνεχώς τους Τούρκους με ένα πεινασμένο άλογο που φρόντιζαν να έχουν οι Τούρκοι για να μην κερδίζει.
Την αναφορά στην Ιστορία του Πανάγου Λελώνη έκανε ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών Γιάννης Σάκκουλας.

Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία παρουσία πολύ κόσμου ενώ αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ο εφημέριος Πατηρ Διονύσης Καλογερόπουλος παρέδωσε την σημαία με τον Αι Γιώργη στον Ιππέα Μίχο Φώτη και όλοι μαζί ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο.

Κατ την διάρκεια της περιφοράς ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ αναφερθηκε στην ιστορία του Λελώνη στην Τοπυρκοκρατία και το πως πέθανε.
Αμέσως μετά όλοι οι ιππείς, πήραν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενώ απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιδήμ,αρχος Φιλιατρών βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιάννης Κατσούλας, ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης, οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Λεβεντάκης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Δημήτρης Δριμής, Χάϊδω Παναγιωτοπούλου, Στάθης Ανδρινόπουλος μαζί με υποψηφίους Συμβούλους τους.
Επίσης στον εορτασμ ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μαντας και ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πέτρου Τατούλη αλλά και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Γιώργος Μπακούρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.