Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόταση Τατούλη για τη δημιουργία πρότυπου campus ΑΜΕΑ στην Πελοπόννησο

Ο κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Μια πολύ θετική εξέλιξη για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Κορίνθου και Καλαμάτας αποτελεί η πρωτοποριακή πρόταση του κ.Τατουλη προς .....

τον υπουργό κ.Καμμενο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να ωφεληθεί η οικονομία μας και η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας προχώρησε στο οραματικό αίτημα αξιοποίησης των στρατοπέδων.

Η σπουδαία δυναμική της πρότασης του κ.Τατουλη για την Καλαμάτα, επιβάλλεται να συσπειρώσει όλες τις αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου και να συνταχθούν στο αίτημα αυτό, διότι με αυτόν τον τρόπο, μπαίνει ο τόπος μας εκτός της εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ Πελοποννήσου και στην κολοσσιαία αγορά του τουρισμού ΑΜΕΑ , μέσω του camp που θα απευθύνεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες διεθνώς...

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Συνεργασία Καμμένου – Τατούλη για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδων στην Πελοπόννησο

Πρόταση Τατούλη για τη δημιουργία πρότυπου campus ΑΜΕΑ στην Πελοπόννησο


Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την πάγια άποψη της περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της.
Εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης στην Περιφέρεια τμήματος του στρατοπέδου Κορίνθου «Καλογερογιάννη», με σκοπό την αξιοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε επίσης την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράστηκε θετικά για το σχεδιασμό του Περιφερειάρχη και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου άμεσα να επεξεργαστούν τα αιτήματα αυτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.