Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Καταργήσεις μονοδρόμων και πεζοδρόμιο στο Λιμενάρι - Στόμιο συζητήθηκαν στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Ομόφωνα αποδεκτά για συζήτηση έγιναν τα θέματα που έθεσε ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Κωτσάκης προς το συμβούλιο Φιλιατρών που έγινε χθες Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.

Το πρώτο θέμα ......

που τέθηκε από τον κ Κωτσάκη ήταν η κατάργηση του πεζόδρομου που σύμφωνα με την εισήγηση του είναι ένα έργο το οποίο έχει αποτύχει πλήρως και έχει κόψει την πόλη στα δυο.
Όπως είπε στην εισήγηση του ο κ Κωτσάκης, Παρατηρείται παράνομη στάθμευση οχημάτων επάνω στον πεζόδρομο και αυτό είναι μια κατάσταση που επικρατεί επι καθημερινής βάσεως.
Σε συνομιλία που είχα με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου τους είδα θετικούς στην πρόταση κατάργησης.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου συμφώνησε και επεσήμανε ότι με την δημιουργία του πεζόδρομου υποβαθμίστηκε πολύ η συνοικία του Αγίου Ανδρέα και πρότεινε επειδή είναι πολυ μεγάλο το ποσό για την επαναφορά του σε δρόμο όπως ήταν πριν, να δημιουργηθεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ προς μια κατεύθυνση που να χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο σε πλάτος και με ορισμένες εσοχές για αποκλειστική χρήση το ξεφόρτωμα από φορτηγά τροφοδοσίας καταστημάτων.

Η Τοπική σύμβουλος Ρούλα Μαρκούλια συμφώνησε στην κατάργηση και ζήτησε στο επόμενο συμβούλιο να κληθεί και ο εμπορικός Σύλλογος για να συζητηθεί το θέμα.
Με την τοποθέτηση αυτή συμφώνησε και η Τοπική Σύμβουλος Ευανθία Παπαγεωργίου ενώ ο Τοπικός Σύμβουλος Γιάννης Γριβοκωστόπουλος επέμεινε ότι η απόφαση που θα παρθεί, θα πρέπει να γίνει μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Για το δεύτερο θέμα περί κατάργησης του μονόδρομου στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη (Είναι ο δρόμος που μπαίνει απο την Παναγία και καταλήγει στου Τεκέ το καφενείο) και να γίνει διπλής κυκλοφορίας όπως ήταν κάποτε προτάθηκε από τον Πρόεδρο να μην συζητηθεί καθώς ο πρόεδρος έχει ζητήσει την γνωμοδότηση της Τεχνικής υπηρεσίας για το αν μπορεί να γίνει διπλή κυκλοφορίας ενω στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να αλλάξει φορά ο μονόδρομος, δηλαδή να μπαίνει από του Τεκέ στην πλατεία με κατεύθυνση προς την Παναγία.

Ο κ Κωτσάκης επεσήμανε ότι στον δρόμο αυτόν είναι το ΚΕΠ. Και να θέλει κάποιος να στρίψει να πάει εκεί δεν μπορεί και θα πρέπει να κάνει ολόκληρο κύκλο.
Πιο πέρα είναι το ΚΑΠΗ. Και για εκεί πρέπει να γίνει ολόκληρος κύκλος. ΔΕΝ εξυπηρετεί.

Η Ρούλα Μαρκούλια επεσήμανε ότι αν γίνει διπλής κατεύθυνσης θα δημιουργηθεί πρόβλημα. Εγω είμαι κατά των μονόδρομων. Απλα το επισημαίνω.
Ο πρόεδρος Μπάμπης Καναλουπίτης πρότεινε στο επόμενο συμβούλιο και αφοί έχουν και την γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας να συζητήσουν ακόμα και την αλλαγή φοράς του μονόδρομου.

Η Ευανθία Παπαγεωργίου πρότεινε η Τεχνική Υπηρεσία να κάνει ένα χάρτη στον οποίο αν αποτυπώνονται οι δρόμοι που μπαίνουν στην πλατεία και ποιοι βγαίνουν απο την πλατεία για να εχουμε μια εικόνα.

Το τρίτο θέμα που τέθηκε και αυτό από τον κ Κωτσάκη είναι η κατάργηση του μονόδρομου της οδού Σπέντζα. (Είναι ο δρόμος από την βιολέτα προς την Δεκατεσσάρων)
Στην εισήγηση του ο Γιώργος Κωτσάκης είπε πως το τμήμα από την Βιολέττα μέχρι το Video Club δεν βολεύει να είναι μονόδρομος καθώς αυτός που ανεβαίνει από τον κινηματογράφο προς τα επάνω πρέπει να στρίψει δεξιά στο Video Club και μετα αριτερά στην Κεφαλά που είναι στενός δρόμος για να βγει στην πλατεία.
Και ανέφερε ένα περιστατικό με ένα λεωφορείο όπου είχε μπει από την δεκατεσσάρων στην Σπέντζα και ο ίδιος του είπε πως δεν μπορεί να ανέβει επάνω στην πλατεία γιατί είναι μονόδρομος.
Ο οδηγός του είπε ότι θέλει να αφήσει κόσμο στην πλατεία και αν δεν μπορούσε θα έφευγε.
Τοτε ο ίδιος διευκόλυνε τον οδηγό να βγει στην πλατεία προκειμένου να δουλέψουν τα μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του Τοπικού ανέφερε ότι στο κυκλοφοριακό σχέδιο ολοκληρίας ο δρόμος από την Βιολέττα μέχρι και την Δεκατεσσάρων προβλέπεται να είναι μονόδρομος με κατεύθυνση προς την Δεκατεσσάρων.
Και αυτό το θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει διπλής κατεύθυνσης με την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής υπηρεσίας.

Στο τέταρτο θέμα που είναι εξαιρετικά εύστοχο, είναι η δημιουργία πεζοδρομίου δυτικά του Δρόμου Λιμενάρι - Στόμιο.
Στην εισήγηση του ο Γιώργος Κωτσακης, είπε ότι είναι πολύς ο κόσμος που πάει εκεί για πεζοπορία και δεν υπάρχει ούτε ένα παγκάκι για να ξεκουραστεί κάποιος που ενδεχομένως κουραστεί.
Ο Γιάννης Γριβοκωστόπουλος επεσήμανε και την έλλειψη προστασίας του πεζού αφού στην ουσία περπατάνε στον δρόμο.
Η Ρουλα Μαρκούλια επεσήμανε πως ότι καλό είναι να γίνεται.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα για να γίνει το πεζοδρόμιο.

Το πέμπτο θέμα που έφερε προς συζήτηση ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ήταν η τοποθέτηση πινακίδων στην παιδική χαρά.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της περίφραξης με κάγκελο που ήταν δωρεά του Εμπορικού Συλλόγου αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν μέσα, πίνουν, μεθάνε, τσακώνονται σφάζονται και υπάρχει πρόβλημα.
Επεσήμανε ότι η παιδική χαρά θα αναβαθμιστεί, θα ξηλωθούν όλα τα όργανα θα μπουν καινούρια και θα μπει ειδικός τάπητας από καοτσουκ.
Η ολη ανάπλαση της παιδικής χαράς περιλαμβάνει και πινακίδες που θα επισημαίνουν ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν παιδιά, Απαγορεύεται το αλκοόλ.
Για την τήρηση της σήμανσης αρμοδιότητα θα έχει η αστυνομία όπου θα αναλάβει να απομακρύνει όλους όσους δεν έχουν δουλειά.
Η Ευανθία Παπαγεωργίου πρότεινε να ισοπεδωθεί το βουναλάκι για να μεγαλώσει η παιδική χαρά και να μπουν και άλλα όργανα.
Το θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα να μπουν οι πινακίδες και από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει η ανάπλαση να γίνει το καλύτερό δυνατό με την τεχνική Υπηρεσία.

Για την αστυνόμευση της πόλης.
Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου για την επίσκεψη και συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής στα Φιλιατρά ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο όπου συζητήθηκε το πρόβλημα της αστυνόμευσης.
Το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι ότι θα δοθεί κάθε δυνατή κατεύθυνση ώστε διορθωθεί η κατάσταση με την ολοκληρωμένη αστυνόμευση της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.