Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Η αλήθεια για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης «Επίδοξοι προστάτες – κοινοί συκοφάντες»

Δυο και όχι μόνο μία φάση ένταξης έργων βελτίωσης Αλιευτικών λιμένων, ιχθυοσκάλων και καταφυγίων έχει βγάλει το .....

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (με βάση τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί δημόσια και που σας παραθέτουμε στα μπλέ γράμματα) για έργα που ε΄χουν χαρακτηριστεί κρίσιμα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σχετική επιστολή που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοπονήσου βάζει τέλος στην όποια παραπληροφόρηση δημιουργήθηκε για την μη ένταξη του Αλιευτικού Καταφυγείου Μαραθούπολης στο ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραθέτει τις Δυο προσκλήσεις (Α και Β φάση 5 και 35 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα) τονίζοντας ότι "η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε λόγο να υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση αυτή για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και ολοκληρώνει τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων"

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το θέμα εχει ως εξής:
Τα μπλε γράμματα είναι οι δυο προσκλήσεις. πατώντας επάνω μεταφέρεστε στην αντίστοιχη πρόσκληση

Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια στην πολιτική της δέσμευση απέναντι στους πολίτες σχεδιάζει, βρίσκει τους απαιτούμενους πόρους και υλοποιεί έργα υποδομών κρίσιμα για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας. Παράλληλα με πλήρη γνώση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η αποτελεσματικότητα της δραστηριότητάς μας είναι πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και αυτό το αναγνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι, οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Σε ότι αφορά τις προσκλήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη βελτίωση αλιευτικών λιμένων, ιχθυοσκάλων και καταφυγίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά έσπευσε να προετοιμαστεί κατάλληλα, σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές Τριφυλίας και Λουτρακίου, για την υλοποίηση των αλιευτικών καταφυγίων σε Μαραθόπολη, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και Αγίους Θεοδώρους, προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

Η πρώτη πρόσκληση του Υπουργείου (ΑΔΑ: 6Τ7Υ4653ΠΓ-8Β7), προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ για το σύνολο της χώρας, αφορούσε τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση «επισημαίνεται ότι η κοινοτική στήριξη δεν καλύπτει την κατασκευή νέων λιμένων, νέων τόπων εκφόρτωσης ή νέων ιχθυοσκαλών. Στα πλαίσια των προαναφερομένων δράσεων μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για ένταξη έργων με προπαρασκευαστικές ενέργειες (μελέτες, έρευνες, απαλλοτριώσεις)».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε λόγο να υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση αυτή για τον απλούστατο λόγο ότι έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και ολοκληρώνει τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να αξιοποιήσει τη χρηματοδοτική δυνατότητα της δεύτερης πρόσκλησης του Υπουργείου (ΑΔΑ: ΨΙ1Γ4653ΠΓ-2ΑΧ), προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αφορά το κατασκευαστικό έργο και παραμένει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου έχει καταρτίσει ένα ρεαλιστικό και δυναμικό σχεδιασμό και βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο προετοιμασίας, ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι σε θέση να αξιοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.

Το έργο μας για την αναβάθμιση και απόκτηση νέων υποδομών, που θα αναπτύξουν την περιφερειακή μας οικονομία, είναι σπουδαίο και μας κάνει υπερήφανους. Αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτήν εκπληρώνουμε στο ακέραιο με απόλυτη συνέπεια.
Ούτε λειτουργήσαμε ποτέ κάτω από πιέσεις και εκβιασμούς, ούτε θα το κάνουμε ποτέ. Το συμφέρον των πολιτών ήταν και παραμένει ο αποκλειστικός οδηγός μας».


1 σχόλιο:

  1. Ολη η αλήθεια...
    http://www.gargalianoionline.gr/%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%85-%ce%bf%cf%87%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.