Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Την παραίτηση της Αλειφέρη ζητά ο Πέτρος Τατούλης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Μεσσηνίας σε ότι έχει να κανει με τα απόνερα του σκανδάλου με τις υποκλοπές στο γραφείο της Αντιπεριφερειαρχη Μεσσηνίας Ελενης Αλειφέρη.

Χθες συνεδρίασε η Εκτελεστική επιτροπή της .....

Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε την παραίτηση της Ελένης Αλειφέρη με το αιτιολογικό της απόκρυψης ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή, ενέργεια που δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη.

Αναλυτικά η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρει:

Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθές) η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη.

Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
1. Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από της αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.

2. Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.

3. Οι μονομερείς της ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλή με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.

4. Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.

5. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.

6. Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.