Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζουν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2018

Ανατροπές φέρνει το νέο δορυφορικό σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία για τα διόδια. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών που μίλησαν στο newsit.gr για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να .....

αλλαχθούν οι πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων προκειμένου αυτές να διαβάζονται από τις ηλεκτρονικές κάμερες.

Το υπουργείο τονίζει πως υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή των πινακίδων, αλλά δεν υπάρχει σχέδιο. Ούτε αν θα αλλάξουν όλες ή οι προβληματικές – και ποιος θα κρίνει ποιες είναι προβληματικές – και το κυριότερο ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος. Σήμερα για να αλλάξει κάποιος πινακίδες στο αυτοκίνητό του χρειάζονται περί τα 60 ευρώ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τα ετήσια έσοδα των οκτώ φορέων που διαχειρίζονται οδικές υποδομές με διόδια εκτιμάται πως πέρυσι βρέθηκαν στα επίπεδα των 550 εκατ. ευρώ, με τη μέση ημερήσια κυκλοφορία οχημάτων να κινείται ανοδικά, λόγω της ολοκλήρωσης των έργων σε μεγάλο μήκος του εθνικού δικτύου.

Να σημειωθεί πως το ορθό αυτό μέτρο – χρέωση ανά χιλιόμετρο – θα κάνει την Ελλάδα την δεύτερη χώρα που το τελευταίο διάστημα το υιοθετεί. Πάντως τα πάντα θα κριθούν από την καλή προετοιμασία τόσο του διαγωνισμού, όσο και της υλοποίησης του έργου.

Σχόλιο
Αν θέλετε να αλλαχθούν οι πινακίδες να επωμιστείτε εσείς το κόστος. Όχι να το φάει στην μάπα ο Λαός.
Δεν ζήτησε ο λαός να αλλάξει τις πινακίδες στα αυτοκίνητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.