Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Δεν θα λειτουργήσουν τα Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια από 15-01-2018 έως 19-01-2018

Την 22 Ιανουαρίου 2018 τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το «Μητρώο Πολιτών», το οποίο συγκροτείται από:

α. το σύνολο των στοιχείων του Εθνικού Δημοτολογίου, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 13 του ν. 3274/2004 (Α΄ 195),

β. το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών και αλλοδαπών, στους οποίους συμβαίνουν ληξιαρχικά γεγονότα στην Ελλάδα, οι οποίες καταχωρίζονται και τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα Διαχείρισης Ληξιαρχικών Πράξεων του Υπουργείου Εσωτερικών του άρθρου 8Α του ν. 344/1976 (Α΄ 143) και

γ. το σύνολο των στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων που εισάγονται και τηρούνται στο πληροφοριακό σύστημα του Ειδικού Ληξιαρχείου του ίδιου Υπουργείου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε παραγωγική λειτουργία το Μητρώο Πολιτών. Κατάργηση υποχρέωσης υποβολής πιστοποιητικών σε δημόσιους φορείς

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών, λόγω της προσαρμογής στο εθνικής εμβέλειας σύστημα, και συγκεκριμένα λόγω της μετάπτωσης δεδομένων, δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημοτολόγιο από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, και από την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 έως την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 στο Ληξιαρχείο.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω ημερών δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες και καμία σύνταξη ληξιαρχικής πράξης, παρά μόνο στα χειρόγραφα βιβλία κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του ενδιαφερόμενου.

Ακόμη, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τα ΚΕΠ της χώρας δεν θα εκδίδονται βεβαιώσεις δηματολογίου.

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως η έκδοση διαβατηρίων θα εκδίδονται πιστοποιητικά δημοτολογίου.

Κανονικά θα γίνονται μόνο οι δηλώσεις θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.