Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η μεταφορά του Δημοτολογίου στην Κυπαρισσία και ποιος έδωσε την εντολή μετακίνησης του. [ Εγκύκλιος ]

Μια απίστευτη καταγγελία δέχτηκε προχθές το πρωί το Φιλιατρά News από αναγνώστη μας και η οποία έκανε λόγο για μετακίνηση του παλιού δημοτολογίου των Φιλιατρών στην έδρα του δήμου στην Κυπαρισσία.

Μάλιστα στην καταγγελία του ο αναγνώστης του Φιλιατρά News ανέφερε ότι ....

επάνω στα γκισέ του δημαρχείου υπήρχαν φάκελοι του δημοτολογίου και απ' οτι ρώτησε του είπαν ότι θα μεταφερθούν στην Κυπαρισσία.

Την ίδια μέρα κι άλας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ Χαράλαμπο Καναλουπίτη ο οποίος δήλωσε την πλήρη άγνοιά του για το θέμα και όταν ρωτήθηκε αν πηγαίνουν στην Κυπαρισσία -όπως μας δόθηκε η πληροφορία- είπε ότι δεν ήξερε κάτι. Τα είδα επάνω στους πάγκους όλα και ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπαν ότι υπάρχει εντολή να πάνε τα αρχεία Κυπαρισσία. Πέραν αυτού δεν ξέρω κάτι άλλο.

Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ Κατσίβελα προκειμένου να ενημερωθούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει με την καταγγελία του αναγνώστη μας. Η επικοινωνία με τον δήμαρχο δεν ήταν δυνατή (δεν απάντησε).

Ηρθαμε σε επικοινωνία με Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ Πουλο Αναστάσιο στον οποίο τέθηκε το θέμα που μας καταγγέλθηκε.
Ο ίδιος ο κ. Πούλος είπε ότι πέρασε για λίγο από το Δημαρχείο καθώς σήμερα ξεκίνησε το ελαιομάζωμα του.
Το μεσημέρι που πέρασε είδε τους φακέλους και ρώτησε τι είναι αυτά και πήρε απάντηση ότι είναι το παλιό αρχείο και ότι μεταφέρεται στην Κυπαρισσία. Δεν γνώριζα τίποτα.
Και συνεχίζοντας ο κ, Πουλος είπε ότι εμάς αυτό δεν μας δημιουργεί πρόβλημα καθώς όλα τα πιστοποιητικά βγαίνουν ηλεκτρονικά.
Σε ερώτηση μας και εφόσον αυτά βγαίνουν ηλεκτρονικά θα πρέπει αν διώξουμε το αρχείο από την πόλη μας, η απάντηση που πήρα είναι πως με τον Καλλικράτη ολα τα αρχεία θα πρέπει να είναι στην έδρα του Δήμου στην Κυπαρισσία και αν γινόταν έλεγχος θα υπήρχε πρόβλημα.

Χθες επικοινωνήσαμε για το θέμα μα τον προϊστάμενο Γιώργο Καραμπότσο μας είπε ότι "εγώ εντολή από τη διεύθυνση έλαβα, είναι γενική εντολή να συγκεντρωθούν δημοτολόγια και μητρώα αρρένων στην έδρα, έτσι προβλέπεται, είμαστε μάλλον η τελευταία ενότητα , οι άλλες τα έχουν πάει ήδη. Εγώ τα συγκέντρωσα, τα έδεσα, τα κατέγραψα, και θα 'χαν πάει ήδη, αν λόγω καιρού δεν δήλωνε αδυναμία ο οδηγός με το αυτοκίνητο το ανοιχτό, αύριο να δω πως θα τα πάω ή να καλέσω κλειστό όχημα από την Κυπαρισσία."

Ζητήθηκε κάποιο έγγραφο, κάτι τέλος πάντων που να αναγράφει την εντολή που εδόθη και από που εδόθη.
Σήμερα το Φιλιατρά News μετά από το ρεπορτάζ έχουμε στα χέρια μας την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2016 σύμφωνα με την οποία με τον Νομο του Καλλικράτη ζητείται το Δημοτολόγιο και τα βιβλία Μητρώου Αρρένων να μεταφερθούν απο όλες τις ενότητες στην Έδρα του Δήμου.

Και εδώ είναι νη μεγάλη απορία.
ΕΦΟΣΟΝ τα πιστοποιητικά βγαίνουν πλέον ηλεκτρονικά ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ μεταφοράς του αρχείου στην έδρα....

Εμείς σας παρουσιάζουμε και το έγγραφο και απο κει και μετά βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.