Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην τρίπολη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας), συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 5/4/2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην Τρίπολη όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό ......

Διευθυντή Πελοποννήσου, κ. Πετρόπουλο, και κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική Παιδεία και την άσκηση πίεσης για τη δίκαιη επίλυσή τους.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη: της άμεσης απόσυρσης της τροπολογίας που ψηφίστηκε και αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, των μαζικών, μόνιμων διορισμών, της άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για την κάλυψη όλων των περιπτώσεων παράλληλης στήριξης, την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Όλοι οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν στα γενικά και τα επιμέρους προβλήματα των σχολείων και των συναδέλφων τους. Με τη σειρά μας, επισημάναμε την προ ολίγων ημερών ομολογία του Υφυπουργού Παιδείας, πως « η χώρα δεν έχει χρήματα», «θα μιλήσουμε για διορισμούς όταν μπορούμε να τους κάνουμε». Επομένως η αδιοριστία είναι προαποφασισμένη παρά τις αντίθετες εξαγγελίες της Κυβέρνησης.

Οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής βρίσκονται 15 χρόνια σε σχολεία, περιμένοντας δικαιωματικά ένα μόνιμο διορισμό.
Αντ’ αυτού, βλέπουν να καταλαμβάνονται οι θέσεις τους από συναδέλφους Γενικής Αγωγής που επιμορφώνονται επί τροχάδην, ή προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης αντί να επιτελούν το ρόλο τους με βάση το αποκτηθέν πτυχίο και την κατάρτισή τους.

Συμπέρασμα και ζητούμενο είναι να υπάρχει μια ορθή, μακροπρόθεσμη (κι όχι μόνο μακρο-οικονομική) πολιτική Παιδείας για να φτάσουμε σε μια αληθινή Παιδεία πολιτική (δηλαδή των πολιτών κι όχι απλά των φορολογουμένων και στην καλύτερη περίπτωση των ψηφοφόρων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.