Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA στην Costa Navarino

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHENA, που διεξάγεται στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Navarino Dunes στην Costa Navarino της Μεσσηνίας.

O διαγωνισμός αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας. Είναι ο μοναδικός διεθνής .....

διαγωνισμός ελαιολάδου που οργανώνεται στη χώρα μας και πιστοποιείται από την υψηλή συμμετοχή ξένων ελαιολάδων (φέτος το 45% των δειγμάτων), αλλά και των ξένων κριτών.

Ο Δήμος Τριφυλίας ανέλαβε τη φιλοξενία των εμπειρογνωμόνων της διεθνούς κριτικής επιτροπής κατά τον ελεύθερο χρόνο τους το διήμερο 22 & 21 Μαρτίου.
Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Δήμος παρέθεσε γεύμα - πικ νικ σε ελαιώνα στην περιοχή του Λαγκουβάρδου με θέα το Ιόνιο. Οι φιλοξενούμενοι περπάτησαν στον ελαιώνα και ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή μας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν ελαιοτριβείο στην πόλη των Γαργαλιάνων.
Την Τρίτη 21 Μαρτίου οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης παρέθεσε παραδοσιακό κέρασμα στο καφενείο του χωριού.

Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Παν/της Τσίγκανος, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ιωάννης Κατσούλας και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ανδρέας Μπουγάς.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παν/τη Κατσίβελα παρατέθηκε επίσημο δείπνο στη Μαραθόπολη. Ο Δήμος Τριφυλίας χάρισε αναμνηστικά δώρα στους κριτές, τους διοργανωτές του διαγωνισμού και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Την πρωτοβουλία οργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία επικοινωνίας Vinetum.
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα Τετάρτη 22/3. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου 2017 και ο Δήμος Τριφυλίας θα συμμετέχει στην απονομή των μεταλλίων των διακριθέντων, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2017.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του γεύματος στον ελαιώνα :

κ. Σπύρο Λαφαζάνη των Ποιοτικών Οίνων Μεσσηνίας «Νέστωρ»
κ. Ειρήνη Θεοδωροπούλου των Τσίπουρων «Νταραίος»
κ. Δημήτριο Μητράκο της YAMASDRINKS
&
τον κ. Κων/νο Μπουλουλή για τη φιλοξενία μας στο κτήμα του,
καθώς το Ελαιοτριβείο Αυρηλιώνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.