Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ζεστή και ξεχωριστή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών [ ΦΩΤΟ + VIDEO ]

Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή, έγινε χθες το πρωί στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, παρουσία του Διοικητή του γενικού Νοσοκομείου Mεσσηνίας Γιώργου Μπέζου, που συνδιοργάνωσε την γιορτή με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Τριφυλίας, του .....

σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, μαθητών και μελών του ΚΑΠΗ Φιλιατρών οι οποίοι μάλιστα τραγούδησαν και κάλαντα της Πελοποννήσου ενώ το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασε η φιλοεξενούμενη στην δομή Ασημίνα Κρόνη η οποία τραγούδησε τα κάλαντα.
Φυσικά από την εκδήλωση δεν μπορούσε να λείπει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ανδρέας Μπουγάς .

Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Λιακέα η οποία ευχαρίστησε το κοινό που παρευρέθηκε στην μικρή αυτή αλλά σεμνή εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος είπε ότι με πολύ χαρά ερχόμαστε ανάμεσα στα παιδιά μας, τα οποία με τις όποιες ιδιαιτερότητές τους, μας κάνουν να αισθανόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, την ανάγκη πρώτον, να δοξολογούμε το Θεό γι’ αυτά που δίδει σ’ εμάς και δεν τα εκτιμούμε αλλά και να τον ευχαριστούμε που μας παρέχει τη δυνατότητα ο καθένας από το δικό του μετερίζι να συμβάλει στην οποιαδήποτε κάλυψη αναγκών αυτών των παιδιών που δεν είναι ξενοι, δεν είναι διαφορετικοί από εμάς αλλά είναι αν εμάς».

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας είπε πως καθώς ερχόταν για το Κέντρο είδε τα παιδιά του Γυμνασίου με χαμόγελα και χαρά να έρχονται προς τον χώρο αυτό και πρόσθεσε ότι αυτό είναι η εικόνα της κοινωνίας της Τριφυλίας που, ουσιαστικά, νιώθει αλληλέγγυα, που έχει αρχές, που έχει ευαισθησίες, που καταλαβαίνει τι είναι ο άλλος δίπλα.
Τόνισε ότι ο Δήμος θα κηρύξει αυτή την χρονιά ως χρονιά αλληλεγγύης και πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τους εθελοντές πολίτες της Τριφυλίας για την προσφορά τους .
Ευχήθηκε προς όλους για τις γιορτές και τους ευχαρίστησε που βρίσκονται εδώ.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας είπε ότι για ακόμη μία φορά, φέτος, είμαστε εδώ σε αυτή τη ζεστή και πολύ ανθρώπινη γιορτούλα.
Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τριφυλίας για την αμέριστη συμπαράσταση, συνεργασία και αγκάλιασμα που έχει κάνει σε αυτή την δομή.
Ευχαρίστησε και την Τοπική κοινωνία η οποία δείχνει καθημερινά και έμπρακτά την ευαισθησία της σε αυτά τα παιδιά.
Στο υπουργείο υγείας έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για την αξιοποίηση αυτής της δομής.
Και σε αυτή την κουβέντα σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Δήμος και η Τοπική κοινωνία όπως εκφράζεται μεσω του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους καθημερινούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας αυτής της δομής, τους συνεργάτες και νοσηλευτές αυτής της δομής, και ιδιαίτερα στην προϊσταμένη αυτής της δομής την Ολγα Ξινοστάθη η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά με τους συνεργάτες της.
Μέσα σε λίγο διάστημα είναι ορατή η βελτίωση αυτής της δομής,
Κάποιοι άνθρωποι δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους.
Από πλευρά διοίκησης δίνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και για αυτή την δομή και για τα νοσοκομεία μας και υπόσχομαι ότι τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει κάποια χρόνια θα εξακολουθήσουμε αν τον δίνουμε γιατί υπάρχει θέληση.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα γιατί η ίδια η ζωή έχει τέτοια δυναμική που παρουσιάζει τα προβλήματα είμαστε εδώ για να τα λύνουμε
Να είστε σίγουροι ότι έρχονται καλύτερες ημέρες κατέληξε ο κ. Μπέζος.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική που έπαιξε τα κάλαντα ενω ο διοικητής ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της κοινωφελούς μοίρασαν τα δώρα στα παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.