Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Μένει χωρίς ορθοπαιδικό το νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και της γειτονικής Ολυμπίας από την είδηση ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μένει χωρίς ορθοπαιδικό, μετά τη μετακίνηση του ενός και .....

μοναδικού που υπηρετεί σε αυτό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ φέρεται πως αποφάσισε την τρίμηνη μετακίνηση του ορθοπαιδικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Όπως είναι γνωστό, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας εξυπηρετεί υγειονομικά περισσότερους από 60 χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας και της γειτονικής Ηλείας και καλύπτει υγειονομικά τις προαναφερθείσες περιοχές.

Η παρουσία ιατρού ειδικότητας Ορθοπαιδικής κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη. Παρουσία, δε, επειδή με αυτή διασφαλίζεται και η εύρυθμη λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα, ώστε να μην τεθεί σε αδράνεια και κινδυνεύσει η ασφάλεια των ασθενών και των πολιτών.

Ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, όπως λένε στην Κυπαρισσία, οφείλουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους να θωρακίζουν τη δημόσια υγεία και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας.

Θεωρούν, επίσης, αδιανόητη την απόφαση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση του ενός και μοναδικού ορθοπαιδικού από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, στο οποίο ήδη υπηρετούν ιατροί ορθοπαιδικοί.
Με ποια λογική, λοιπόν, αναρωτιούνται η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μετακινεί τον έναν και μοναδικό ορθοπαιδικό; Δεν αντιλαμβάνεται τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια απόφαση;

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.