Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κατσίβελας – Τσώνης στις Βρυξέλλες με το Σύμφωνο των Δημάρχων

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια με την Επιτροπή των Περιφερειών, με θέμα «Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και τις πόλεις», συμμετείχαν οι δήμαρχοι Τριφυλίας, Παναγιώτης ......

Κατσίβελας και Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, όπως και άλλοι δήμαρχοι – μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Η ημερίδα διεξήχθη την Τρίτη το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων. Το πρώτο πάνελ αφορούσε στις Περιφέρειες και πόλεις και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μέσω της ενεργειακής απόδοσης και της δράσης προσαρμογής, ενώ το δεύτερο στις Περιφέρειες και πόλεις και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας προσφέροντας καλύτερη πρόσβαση στην ενέργεια.

Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες παρουσίασαν επιτυχημένες λύσεις, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ συζήτησαν το είδος της υποστήριξης που απαιτείται, ιδίως από την πολιτική συνοχής της Ε.Ε.

Παράλληλα, οι δύο δήμαρχοι της Μεσσηνίας είχαν επαφές με ευρωβουλευτές και στελέχη της Ε.Ε. συζητώντας θέματα, κυρίως, χρηματοδοτικών προγραμμάτων για υλοποίηση δράσεων και έργων στους Δήμους, καθώς και την αλληλεπίδραση των Δήμων με την Ε.Ε. απευθείας, χωρίς άλλους ενδιάμεσους, για μια σειρά από ζητήματα της αυτοδιοίκησης, όπως υποδομές κ.τ.λ.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.