Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών: Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών που σχεδίασε η Ν.Δ. και υλοποίησε η σημερινή κυβέρνηση

Δεν το αποδεχόμαστε :....

Γιατί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών δεν λύνει τα προβλήματα που εντέχνως προβάλλουν οι εκπρόσωποι του νομού μας ώστε να μας πείσουν ότι πρέπει να το κλείσουν.
Γιατί φυσικά αυτά τα ίδια τα προβλήματα θα έπρεπε να κάνουν τους ανευθυνουπεύθυνους αντιπρόσωπους μας να το έχουν ενισχύσει ( όντας 2 χρόνια τώρα στην κυβέρνηση)αντί να το κλείνουν.
Γιατί τον ασθενή τον πας στο νοσοκομείο όχι στο νεκροταφείο.
Γιατί ζούμε σε ένα μόρφωμα δήμου που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα και εάν λίγο είχαν ασχοληθεί με αυτόν οι Βουλευτές του νομού μας κύριος Κωνσταντινέας και κυρία Κοζομπόλη θα ήξεραν την ιδιαιτερότητα του και θα την είχαν μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό αντί παρίστανται εναγωνίως μαθαίνοντας πότε παει αντιπροσωπεία της πόλης μας στον υπουργό για να δικαιολογήσουν την ανεκδιήγητη στάση τους έναντι της πόλης των Φιλιατρών.
Γιατί ο κύριος κωνσταντινέας και η κυρία Κοζομπόλη είναι οι κύριοι εκφραστές της πρωτάκουστης εφαρμογής πολιτικής ``αριστερής`` κυβέρνησης χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Γιατί πρέπει να μας απαντήσουν αν υπάρχει και άλλη πόλη 10000 κατοίκων στην Ελλάδα εκ των οποίων 3000 μετανάστες που να κλείνουν το αστυνομικό τμήμα.
Γιατί όλες οι υποσχέσεις καλύτερης αστυνόμευσης είναι αφενός μη υλοποιήσιμες, αφετέρου μη εξασφαλισμένες ούτε ως προς το ελάχιστο και μη αποτυπωμένες στο προεδρικό διάταγμα.
Απλώς επαφίονται στην δυνατότητα αλλά και την καλή διάθεση του εκάστοτε αστυνομικού διευθυντή.
Γιατί τον πρώτο καιρό θα πήξουμε στους αστυνομικούς ώστε να μας αποδείξουν ότι είχαν δίκιο και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα βλέπουμε αστυνομικό με τα κυάλια.
Γιατί το αστείο επιχείρημα της εξοικονόμησης αστυνομικών υπαλλήλων για να γίνει πιστευτό θα πρέπει να μας απαντήσουν :

Αρχικώς αν γνωρίζουν τι σημαίνει επιτελείο της αστυνομίας Καλαμάτας και που πέφτει αυτό.

Αν το έχουν υπόψη τους γνωρίζουν ότι το οργανόγραμμα για αυτό προτείνει 30 θέσεις , υπάρχουν τοποθετημένοι 31 αλλά το παρουσιολόγιο λέει 78 ????
47 αστυνομικοί για να φέρνουν τους καφέδες στους άλλους 31 και να μένουμε όλοι μαζί στην Καλαμάτα δηλαδή!

Γνωρίζουν ότι περίπου 250 από τους 400αστυνομικούς της Μεσσηνίας είναι στην Καλαμάτα πολλοί από αυτούς αποσπασμένοι από αστυνομικά τμήματα σαν των Φιλιατρών ?
Δημιουργώντας έτσι αφαίμαξη αστυνομικών υπαλλήλων σε αυτά η οποία πράγματι γεννά το πρόβλημα της μη ανταπόκρισης της αστυνομίας σε κάποιο συμβάν στα Φιλιατρά και σε άλλες πόλεις παρ` ότι οι ελάχιστοι υπάρχοντες αστυνομικοί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Γιατί σκεπτόμενοι όλα τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι αν αφήνεις ένα αστυνομικό τμήμα σε μια πόλη σαν τα Φιλιατρά με 3000 μετανάστες μη επανδρωμένο σωστά ώστε να αποδίδει σωστές υπηρεσίες προς τους πολίτες είσαι αφενός βλάκας, αφετέρου αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να συμπεράνεις ότι η λύση είναι να το κλείσεις

Αλλά προφανώς να το επανδρώσεις με διπλάσιους και να το κρίνεις μετά!
Γιατί αν έχεις στοιχειώδη πολιτική κρίση όταν λαμβάνεις υπόψη σου την γνώμη των αστυνομικών υπαλλήλων Μεσσηνίας και δεν ξέρουμε και εμείς ποιών άλλων αξιωματικών γραφιάδων θα πρέπει να συνυπολογίσεις αν τα κριτήρια τους τα έχει επηρεάσει το που μένουν και το που θέλουν να μένουν.
Γιατί είναι προφανές βάζοντας σε λειτουργία την κοινή λογική ότι σε μια δύναμη περίπου 400 αστυνομικών η αναλογία
Καλαμάτα vs υπόλοιπη Μεσσηνία δεν μπορεί να είναι
       250                    150
και να λες ότι κλείνω αστυνομικά τμήματα για εξοικονόμηση !

Γιατί αν παρ` όλα αυτά πιστεύεις πράγματι και θέλεις να υποστηρίξεις την πολιτική σου
`` οι αστυνομικοί να μην φυλάνε τα ντουβάρια αλλά να είναι στο δρόμο``
Δεν κάνεις 2 τμήματα στην Τριφυλία αλλά ΕΝΑ !
Έτσι εξοικονομείς άλλους 15 αστυνομικούς και οχήματα .
Συμβουλεύεσαι ένα ανεπηρέαστο αξιωματικό ο οποίος θα σου έλεγε το προφανές

Ότι δηλαδή αν είναι να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική πρέπει να γίνει ένα τμήμα και αυτό να είναι στα Φιλιατρά!
Αυτό είναι προφανές λόγω της ιδιομορφίας του δήμου, των πάρα πολλών μεταναστών ,της κοινής λογικής μιας και τα Φιλιατρά είναι στο κέντρο του δήμου Τριφυλίας-αν και αυτό τελικά πολλοί μεταξύ άλλων και εσείς προσπαθείτε να μας πείσετε με τις αποφάσεις σας ότι είναι μειονέκτημα- και άρα όντας φτιάχνοντας ένα αστυνομικό τμήμα και πολυδύναμο στα Φιλιατρά η αστυνόμευση θα ήταν επιχειρησιακά ποιο ευκολη και αποδοτική!
Αυτό επίσης θα ήταν δυνατόν και όχι αδύνατον να συμβεί όπως ψευδώς ειπώθηκε από το γραφείο του κυρίου Αναγνωστάκη στην αντιπροσωπεία της δημοτικής ενότητας Φιλιατρών η οποία έγινε παρουσία του κυρίου Κωνσταντινέα και εκεί ειπώθηκε από τον κύριο Αναγνωστάκη ότι αν γινόταν ένα θα γινόταν υποχρεωτικά βάσει νόμου στην έδρα του δήμου.
Κάτι το οποίο είναι ψευδές!

Κανένας νόμος δεν το λέει αυτό όπως ψευδώς και εντέχνως ειπώθηκε.
Λέει ότι προβλέπεται ένα ανά δήμο αλλά και σε αυτήν ακόμα την πρόταση είναι δυνατές εξαιρέσεις…(βλέπε το χωριουδάκι της κλειτορίας δίπλα στα Καλάβρυτα αλλά και μεταξύ πολλών άλλων και τα δύο του νομού μας της Κορώνης και των Γαργαλιάνων).
Και άρα εν τέλει δεν το αποδεχόμαστε

Γιατί η επιλογή των τμημάτων που θα κλείσουν –εφαρμόζοντας την πολιτική σας την οποία συμπεραίνοντας από όλα τα παραπάνω ούτε εσείς οι ίδιοι την πιστεύετε μιας και την εφαρμόζετε κάνοντας ``εξυπηρετήσεις`` και όχι ακλουθώντας την κοινή λογική που πηγάζει από την ουσία της ίδιας της διακήρυξης της πολιτικής σας…`` να μην φυλάμε τα ντουβάρια``- δεν έγινε με κριτήρια αξιοκρατικά αλλά με γνώμονα το ποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Όλο αυτό μεθοδεύτηκε και αδικεί την πόλη των Φιλιατρών!

Για την κοινωνία των Φιλιατρών αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο .

Είναι περιττό να αναφέρουμε πράγματα γνωστά που έχουν αδικήσει την πόλη των Φιλιατρών στο μακρινό αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν..
Οπότε απαντώντας στην κυρία Κοζομπόλη δηλώνουμε ότι ναι σίγουρα δεν μπορούμε να δούμε το κλείσιμο του α.τ. Φιλιατρών σαν μεμονωμένο γεγονός και αν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία ο κύριος Κωνσταντινέας και η κυρία Κοζομπόλη αντί να πρωτοστατήσουν με δηλώσεις τους υπέρ του κλεισίματος του α.τ Φιλιατρών θα μπορούσαν να είχαν έρθει στην πόλη των Φιλιατρών κάνοντας στοιχειώδης διαβούλευση.

Αν αντί για δηλώσεις επισκέπτονταν τα Φιλιατρά :

Θα μάθαιναν πόσο πολύ έχει αδικηθεί εδώ και δεκαετίες η πόλη των Φιλιατρών.

Θα μάθαιναν το πόσο πολύ έχει συμπιεστεί η πόλη των Φιλιατρών από την δημιουργία ενός καλικρατικού δήμου που όμοιος του δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Θα μάθαιναν πως έγινε η επιλογή της έδρας του δήμου δημιουργώντας ένα έκτρωμα δήμου για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Θα αντιλαμβανόντουσαν ότι δεν εμμένουμε στην απαρχαιωμένη πολιτική της ανάπτυξης εν μέσω υπηρεσιών αλλά δεν μπορούμε και βλακωδώς να είμαστε υπέρμαχοι της άδικης και αναίτιας αφαίμαξης υπηρεσιών από εμάς και συγκεντρωτισμού αυτών σε διπλανή πόλη η οποία ενδεχομένως να έχει τα πάντα όλα!
Κάτι τέτοιο οδηγεί τους κατοίκους της πόλης μας αναγκαζόμενοι να πηγαίνουν σχεδόν καθημερινά στην διπλανή πόλη να συνηθίζουν στην αγορά της οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών από τα καταστήματά μας δημιουργώντας αν δεν αλλάξει κάτι με μαθηματική ακρίβεια την μετατροπή της πόλης των Φιλιατρών σε μια πόλη φάντασμα του παρελθόντος.
Σε αυτό προφανώς δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε.
Αυτό διατρανώθηκε με τον καλικρατικό δήμο εφαρμόζοντας την πολιτική των δύο άκρων.
Την οποία με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι υιοθετούν και οι κύριοι της κυβέρνησης με πάθος προφανώς από ασχετοσύνη και άγνοια της πραγματικότητας της περιοχής.
Την οποία δεν θα είχαν αν ερχόντουσαν ξανά στα Φιλιατρά πέραν της προεκλογικής τους επίσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών εδώ και δύο χρόνια .

Θα ήταν τότε ποιο προσεκτική η κυρία Κοζομπόλη όταν τολμάει να μιλάει για ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και του πρωτογενούς τομέα.
Θα μας απαντούσε

Γιατί αφού τα Φιλιατρά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θερμοκρασιακή μονάδα στην Ελλάδα η Γεωργική υπηρεσία βρίσκεται στην Κυπαρισσία και πληρώνει χιλιάδες ευρώ ενοίκιο ενώ το Κ.Ε.Γ.Ε. στα Φιλιατρά παρακμάζει και οι γεωπόνοι απουσιάζουν?
Γιατί το φράγμα έχει κολλήσει δυο χρόνια τώρα μιας και είναι πρωταρχικό έργο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα?

Γιατί δεν φτιάχνουν ``ως αριστερή κυβέρνηση`` ένα δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά την προώθηση των αγροτικών προϊόντων?
Γιατί εδώ και χρόνια το ταχυδρομείο Φιλιατρών δεν έχει ένα ρούτερ για online αποστολές χρημάτων αλλά και εύκολη κοπή εργόσημων και ο κόσμος αναγκάζεται να πηγαίνει στην Κυπαρισσία εν μέσω ράβδου για παράδειγμα?
Στο Κοπανάκι για παράδειγμα έχει…….

Γιατί με την δημιουργία αυτού του καλλικρατικού μορφώματος εφαρμόζοντας μοιραία και ο δήμος την πολιτική των δύο άκρων την οποία δυστυχώς υιοθετεί η τωρινή κυβέρνηση έχουν παρασύρει ακόμα και τις τράπεζες σε αυτή την πολιτική των δύο άκρων.

Γιατί το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. παρακμάζει.

Γιατί το Ε.Κ.Α.Β. έχει μόνο ένα ασθενοφόρο και αδυνατεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει σε μια περιοχή που έχει τεράστιες ανάγκες.

Γιατί ακούγοντας τους υπευθυνοανεύθυνους προσπαθώντας να σώσουμε ένα τουλάχιστον υποθηκοφυλακείο στην Τριφυλία κ και εάν είναι να φύγει από την Κυπαρισσία δεν μπορεί να έρθει με τίποτα στα Φιλιατρά που είναι και στο κέντρο αλλά μπορεί κάλλιστα να πάει στην συμπαθέστατη Σπηλιά….. αρκεί να μην έρθει στα Φιλιατρά.
Οπότε ναι κυρία Κοζομπόλη απευθυνόμενοι σε εσάς σας λέμε ότι πράγματι δεν μπορούμε να δούμε το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών σαν μεμονωμένο γεγονός το οποίο είμαστε σίγουροι θα αντιλαμβανόσαστε και εσείς αν είχατε την στοιχειώδη ευθιξία να επισκεφτείτε τα Φιλιατρά και να κάνετε διαβούλευση με την κοινωνία των Φιλιατρών .

ΤΟ γεγονός όμως ότι δεν το βλέπουμε ως μεμονωμένο γεγονός δεν σημαίνει ότι και σαν τέτοιο αν το δούμε δεν έχουμε και δίκιο να αισθανόμαστε αδικημένοι και σίγουρα πεπεισμένοι ότι η επιλεκτική εφαρμογή της πολιτική σας θα αποτύχει στην περιοχή μας.
Γιατί αν την πιστεύατε κύριοι της κυβέρνησης την πολιτική σας
`` οι αστυνομικοί να μην φυλάνε τα ντουβάρια``

ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Εξοικονομώντας περισσότερους αστυνομικούς υπαλλήλους, έχοντας κτίριο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Τριφυλία με εσωτερικό παρκινγκ για τα οχήματα της υπηρεσίας χωρίς να επιβαρύνει 6000 τον μήνα το κράτος μιας και έχουμε καιρούς δύσκολους και ως `` αριστερή κυβέρνηση`` πετσοκόβετε ακόμα και συντάξεις πείνας.
Αλλά είπαμε όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη… υπάρχει και ο κύριος Βουδούρης βλέπετε.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ!
ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!

Αν και δυστυχώς η κοινωνία των Φιλιατρών παρ` ότι έχει αδικηθεί επανειλημμένα φερόμενη αφελέστατα έχει συγχωρήσει και φερθεί υπέρ του δέοντος ευγενικά στους πολιτικούς που την αδίκησαν………

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !

ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ , ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ !

ΥΓ: Αναμένουμε την αντίδραση του καλικρατικού δήμου αφού εφαρμοστεί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών.
Από την στιγμή που συνεχιστεί η πολιτική των δύο άκρων και η μη ισόρροπη ανάπτυξη όλων το πόλεων του δήμου για εμάς τίθεται αυτομάτως θέμα δήμου Τριφυλίας.
Ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες των Φιλιατρών σας ενημερώνουμε ότι απλώς εκφράζουμε δημόσια τις απόψεις του συνόλου των πολιτών των Φιλιατρών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.