Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ομόφωνη έγκριση του ΠΕΣΔΑ από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

«Ιστορική» χαρακτήρισε την ομόφωνη έγκριση του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ από το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι «θωρακίζει το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και ανοίγει το δρόμο........

για να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία».

Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι μέλημα της περιφερειακής αρχής, ήταν το μικρότερο κόστος για τους πολίτες και για το λόγο αυτό «η επιμέλεια της περιφέρειας ήταν να εξασφαλίσει τα 68 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να μετριάσει το κόστος διαχείρισης» και πρόσθεσε ότι υλοποιώντας το σχέδιο οι δήμοι θα πρέπει να μειώσουν τα δημοτικά τέλη.

Επιπλέον, για τον ΠΕΣΔΑ που ενέκρινε χθες βράδυ η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι «ουσιαστικά σε όλα τα κεφάλαιά του αναφέρεται σε ολοκληρωμένη διαχείριση και περιγράφει αυστηρά το έργο μας. Η έγκρισή του, μετά τις διορθωτικές παρεμβάσεις αν φυσικά χρειαστούν, θα επικυρωθεί από το περιφερειακό συμβούλιο και όχι την κυβέρνηση».

Αναφορικά με την εξέλιξη του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, ενημέρωσε ότι προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι παρατηρούνται συγκρούσεις σε τοπικό επίπεδο από ορισμένες δημοτικές αρχές, οι οποίες παραβιάζουν τη νομιμότητα δημιουργώντας νέους ΧΑΔΑ, χωρίς να αναλογίζονται τις βλάβες του περιβάλλοντος, αλλά ούτε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και τον κίνδυνο να επιβληθούν νέα και τόνισε πως οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους απολύτως και όχι κατά περίπτωση.

Ο περιφερειάρχης για άλλη μια φορά επιτέθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, λέγοντας ότι επιδεικνύει «απαράδεκτο προστατευτισμό», σε συγκεκριμένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος είπε, ήταν αυτός που προσπαθούσε να δημιουργήσει ψευδείς συγκρούσεις για ίδιον όφελος. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «η ποιότητα της διαχείρισης που κάνει βρίσκεται έξω από τη λογική του ΕΣΔΑ, που ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ευαγγελίζεται και ενάντια στον οποίο εμείς έχουμε προσφύγει».

Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι, «καμία ανοχή δεν θα υπάρξει απέναντι σε ελάχιστους δημάρχους, οι οποίοι λειτούργησαν ως σπόνσορες συγκεκριμένων εργολαβικών και εταιρικών συμφερόντων». Αναφέρθηκε μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάζει σε δήμο της Αρκαδίας, ο οποίος είπε, ότι υπέγραψε σύμβαση στις 14 Ιουνίου με κόστος 697.000 ευρώ για τη διαχείριση 4.600 τόνων απορριμμάτων, όχι όμως ολοκληρωμένη, παραχωρώντας μάλιστα στην ανάδοχο εταιρεία και το δεματοποιητή που οι υπηρεσίες της περιφέρειας παραχώρησαν στον δήμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.