Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Το τρικ με τη χρέωση του τζίρου σε φορείς που δεν έχουν… εταιρεία!

Εντός των ημερών, ίσως και απόψε, αναμένεται να αποφασιστεί το ποσοστό επιβάρυνσης της συνδρομητικής με φόρο έως και 10%, που θα προσδιορίσει την πορεία των δύο μεγάλων ανταγωνιστών. Η ρύθμιση που προωθείται για την επιβολή επιπλέον φόρου είναι ....

προβληματική, ενώ στο τραπέζι είχε πέσει μια πολύ πιο λειτουργική και δίκαιη πρόταση για φορολόγηση συγκεκριμένου ποσού ανά συνδρομητή.

Η λύση που επιλέχθηκε θίγει σε μεγαλύτερο βαθμό τον Όμιλο της Forthnet, ο οποίος έχει θυγατρική με αποκλειστικό αντικείμενο τη συνδρομητική τηλεόραση, τη Forthnet Media Holdings, καθώς ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα της συνδρομητικής δραστηριότητας βασιζόμενος σε εσωτερικό διαχωρισμό, τον οποίο επιβεβαιώνουν ορκωτοί λογιστές. Ξεχωριστή εταιρεία για τη συνδρομητική τηλεόραση δεν διαθέτει ούτε η Vodafone, μετά και την πλήρη απορρόφηση της HOL.

Στο σημείο αυτό πρέπει να υπογραμμιστεί πως με βάση τη σύμβαση Δημοσίου – Multichoice, που έληξε το 2015, και Δημοσίου – Forthnet Media Holdings, που είναι σε ισχύ, η Forthnet δηλώνοντας όλα τα στοιχεία από το 2012 έχει καταβάλει με βάση το ετήσιο τέλος (0,5% – 3% ανάλογα με τα έτη λειτουργίας) 17 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και ο ΟΤΕ TV, με περίπου τον ίδιο αριθμό συνδρομητών αλλά με λιγότερα χρόνια λειτουργίας και συνεπώς με μικρότερο τέλος, 847.000 ευρώ.

Αυτό που ετοιμάζουν τώρα οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης είναι να κρύψουν τους συνδρομητές, εμφανίζοντας την τηλεόραση ως… προσφορά με τις υπόλοιπες χρεώσεις τηλεφωνίας και internet.

Τηυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.