Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-68: «Μπρέικ» με... βήματα

Ο Ολυμπιακός μετά από έναν συγκλονιστικό δεύτερο τελικό νίκησε 68-66 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά, με τον Διαμαντίδη να βάζει μεγάλο σουτ, αλλά να μην δίνει τη νίκη, καθώς ο Σπανούλης με τρίποντο στην εκπνοή -είχαν προηγηθεί ξεκάθαρα βήματα- έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι και στα σαράντα λεπτά του, με τους .......

Πειραιώτες να ισοφαρίζουν τη σειρά παίρνοντας πίσω το πλεονέκτημα έδρας, χάρη στα... βήματα που έκανε ο Σπανούλης και δεν σφυρίχτηκε, με τον ίδιο στη συνέχεια να σκοράρει το τρίποντο της νίκης.

Λίγο νωρίτερα ο τεράστιος Δημήτρης Διαμαντίδης είχε ευστοχήσει σε μεγάλο σουτ μπροστά στον Οθέλο Χάντερ και είχε βάλει μπροστά τους γηπεδούχους με 66-65, με 8" να απομένουν για το φινάλε.

Ο Νίκος Παππάς με δώδεκα πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Παναθηναϊκού, ενώ από πλευράς των φιλοξενούμενων, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε είκοσι πόντους και κράτησε τον Ολυμπιακό σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καμία σχέση με τον πρώτο, δεν θα είχε ο δεύτερος τελικός κι αυτό ήταν κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο αγώνας ήταν «κλειστός», με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα με 5-0, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τους επέτρεψε να ξεφύγουν και μείωσε 8-7. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 14-11, με τις δύο άμυνες να έχουν κυριαρχήσει.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Γουίλιαμς για το +5 των γηπεδούχων, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα και με τον Χάκετ να σημειώνει τους πρώτους του πόντους προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα, με 17-16 στο 12’. Μάλιστα στο 14’ ξέφυγαν και με τρεις πόντους (22-19) έπειτα από λέι απ του Λοτζέσκι και ο Αργύρης Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ. Στα επόμενα τρία λεπτά το «τριφύλλι» έτρεξε ένα σερί 8-0 και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Χαραλαμπόπουλου προηγήθηκε 27-22 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλεί αυτήν την φορά τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις που έπρεπε και με τρίποντο του Παπανικολάου από τη γωνία προηγήθηκαν 32-31 στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αρχικά να επιβάλλει τον ρυθμό του κι εν μέρει τα κατάφερε. Προηγήθηκε με τρίποντο του Φώτση 40-39 στο 25’, αλλά σ’ εκεινο το σημείο ο τεχνικός των φιλοξενούμενων απέσυρε τον Βασίλη Σπανούλη και βρήκε λύσεις από άλλους παίκτες όπως ο Παπανικολάου και ο Λοτζέσκι. Στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 50-46 για τους Πειραιώτες οι οποίοι φαίνονταν πιο κοντά στη νίκη.

Τα τελευταία καθοριστικά λεπτά ξεκίνησαν με τον Γιώργο Πρίντεζη να παίρνει από το... χέρι την ομάδα του και με προσωπικούς πόντους από δύσκολες προσπάθειες έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 54-48. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν είχαν διάθεση να τα παρατήσουν και με σερί 7-0 προηγήθηκαν 55-54 στο 34’, αναγκάζοντας τον προπονητή του Ολυμπιακού να σταματήσει το παιχνίδι με τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες και να κόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Το 58-54 υπέρ των «ερυθρόλευκων» έγινε 58-58 με τρίποντο του Παππά, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν με τον Τζέιμς Γκιστ να χρεώνεται πέμπτο φάουλ στο 37’. Οι Πειραιώτες με τον Σπανούλη να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι των γηπεδούχων προηγήθηκαν με 64-61 στα 36’’ μετά από διαδοχικές άστοχες προσπάθειες από αμφότερες των ομάδων. Ο Διαμαντίδης με βολές μείωσε στα 25’’ σε 64-63. Ο Διαμαντίδης μ’ ένα επικό τρίποντο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 66-65, με 8’’ να απομένουν. Ο Σπανούλης όμως με δικό του σουτ στην εκπνοή κι ενώ είχε κάνει ξεκάθαρα βήματα που δεν σφυρίχτηκαν έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες με 68-66.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο την προσεχή Πέμπτη (26/5) στο ΣΕΦ.

Δεκάλεπτα:
14 - 11,
31 - 32,
46 - 50,
66 - 68


Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Καλάθης 8 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Γουίλιαμς 5

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Ουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.