Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ηχηρό χασρούκι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κσλαμάτας στον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρώτου μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους, το ίδιο όταν ο Δικηγορικός Σύλλογος έκανε σκληρές ανακοινώσεις για το δεύτερο μνημόνιο, το ίδιο και όταν ο Σύλλογος έβγαλε την πρώτη δικαστική απόφαση στην Ελλάδα κατά της διακοπής ηλεκτροδότησης κατοικίας λόγω του .....

χαρατσιού, αλλά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο επιτίθεται στο Δικηγορικό Σύλλογο… Με αυτή την αναφορά, που υπονοεί καιροσκοπική συμπεριφορά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, απάντησε σήμερα στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ο οποίος κατηγόρησε το Σύλλογο ότι έχει πολιτικές σκοπιμότητες και γι’ αυτό προτείνει τη συμβολική κατάληψη των γραφείων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος…

Σήμερα το πρωί και μέχρι τις 12 το μεσημέρι ο Δικηγορικός Σύλλογος, με τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικαστικούς επιμελητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των δικαστηρίων της Καλαμάτας. Την Παρασκευή το πρωί, στις δέκα, ο Δικηγορικός Σύλλογος προσκαλεί τους επιστημονικούς φορείς και τους αυταπασχολούμενους σε συνέλευση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, προκειμένου να συζητήσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Ο Κώστας Μαργέλης τόνισε ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, να προταθεί η κατάληψη των γραφείων των κυβερνητικών βουλευτών σαφώς και παραμένει σε ισχύ και θα τεθεί προς ψήφιση.

Σε ό,τι αφορά την απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ο Κώστας Μαργέλης τόνισε: «Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από το ανοίκειο ύφος της ανακοίνωσης αυτής. Είναι σαφές ότι έχει χαθεί το μέτρο, είναι σαφές ότι υπάρχει πανικός από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, και το λέω δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι ποτέ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις του, σε φλέγοντα και επίκαιρα ζητήματα, δεν εξυπηρέτησε ποτέ καμία πολιτική σκοπιμότητα. Μοναδικός γνώμονας στις δράσεις του είναι η αταλάντευτη προσπάθεια για τη διαφύλαξη των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, προσπαθώντας να είναι δίπλα και συμπαραστάτης των δικαίων των συμπολιτών μας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, διαχρονικά, σε αντίθεση με αρκετούς πολιτικούς φορείς, έχει πάντα ευθεία και σταθερή στάση.

Οφείλω να υπενθυμίσω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν το μόνο επιστημονικό σωματείο του τόπου μας, του νομού μας, από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του πρώτου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας. Θυμίζω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν το μόνο επιστημονικό σωματείο που βγήκε με σκληρές και δυνατές ανακοινώσεις κατά του δεύτερου μνημονίου. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ήταν δίπλα στους δικηγόρους της Καλαμάτας, μας έλεγε μπράβο για τις ενέργειές μας. Θυμίζω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έδωσε μάχη για το χαράτσι, πετύχαμε την πρώτη δικαστική απόφαση στην Ελλάδα για να μη γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας του χαρατσιού, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έλεγε μπράβο στους δικηγόρους της Καλαμάτας. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει πλέον να επιτίθεται στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τα συμπεράσματα δικά σας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αναφερόμενος στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σημείωσε: «Οι δικηγόροι της Καλαμάτας όπως και οι δικηγόροι όλης της Ελλάδας διεκδικούμε το δικαίωμα στην ουσιαστική συμμετοχή για τη διαμόρφωση ενός δικαίου και ορθολογιστικού ασφαλιστικού συστήματος. Το προσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου στερείται βασικών προϋποθέσεων μιας σοβαρής και αξιόπιστης πρότασης διότι είναι πρωτοφανές ένα προσχέδιο ασφαλιστικού συστήματος να μη συνοδεύεται από μια στοιχειώδη αναλογιστική μελέτη. Είναι πρωτοφανές ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο να γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους δίχως ποτέ να έχει προηγηθεί κάποιος ουσιαστικός, έστω και τυπικός διάλογος, με τους κοινωνικούς φορείς που αφορά. Οι δικηγόροι της Καλαμάτας είμαστε κάθετα αντίθετοι στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό, διατρανώνουμε την αντίθεσή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.