Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Να πούμε και 'ένα μπράβο στον Alexis... Τσίπρας σε αγρότες: Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων

Κατηγορηματικά αντίθετος στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων δήλωσε ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους αγρότες, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις μέσα από τον διάλογο και την σύνθεση.

''Πρέπει η έγνοια μας να είναι στη μεγάλη πλειονότητα του αγροτικού κόσμου που περνάει δύσκολα'', είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον ιδιο:......

Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση. Δεν συμφωνώ με λογικές ποινικοποίησης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συνεπώς η προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μέσα από τον διάλογο είναι σε θετική κατεύθυνση.


Από την πλευρά τους οι αγρότες τόνισαν ότι ο αγώνας τους αφήνει παρακαταθήκη και ότι θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας Βαγγέλη Μπούτα:

Αυτός ο αγώνας δεν είναι μια και έξω, θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, ενώ μέχρι σήμερα δεν έμπαινε σε συζήτηση. Θα περιμένουμε να δούμε τον νόμο. Παραμένουμε σε ετοιμότητα. Ζητήσαμε να αποσυρθεί το ασφαλιστικό

Την ίδια στιγμή άφησε ανοιχτό το αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις λέγοντας, ότι θα αποφασιστεί στα μπλόκα, διότι οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά, επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες θα περιμένουν να δουν το νόμο.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο της εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη να ασκηθούν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Οι αγρότες προσήλθαν σήμερα με πέντε αιτήματα και τρεις εκπροσώπους, από τα 69 μπλόκα που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, εκπροσώπησαν το μπλόκο στην σημερινή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα και δεν είναι άλλη από τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και χθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Όπως υποστήριξαν, δε, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά και έχουν, ήδη, υιοθετηθεί από εκπροσώπους των συγκεκριμένων μπλόκων.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:

Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Κατάργηση του φόρου στο κρασί και απόσυρση των νέων μέτρων για φορολογία στο τσίπουρο.

Την ίδια στιγμή, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος είναι παρών στην σημερινή συνάντηση, υπογράμμισε ότι τα βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί, αλλά εκείνοι δεν το χουν καταλάβει.

Όπως επεσήμανε, η κυβέρνηση «καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών, ενώ το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση», υπογράμμισε.

New Posgt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.