Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Απόστρατοι Μεσσηνίας: Τέλος πλέον στις πολιτικές αφαίμαξης. Ετοιμαζουν διαμαρτυρία στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Μεσηνίας την 13-11-2015 έγινε στα γραφεία της Ενώσεώς μας –Κανάρη 6, συνάντηση-ενημέρωση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου, καθώς και των μελών του Δ.Σ., της ετέρας Ένωσης Συνταξιούχων Κατωτέρων Αστυνομικών Ν. Μεσσηνίας που παρευρέθη, .....

προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α, για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου των αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους, από τις πολιτικές αφαίμαξης των ισχνών πλέον αποδοχών τους, μετά από τις 7 συνεχιζόμενες μειώσεις από το 2010 .

Ενημερωθήκαμε, πως τα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενόπλων Δυνάμεων και της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., αποφάσισαν ομόφωνα, την κλιμάκωση του αγώνα και την ομόθυμη συμμετοχή μας σε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να εκφράσουμε με τον πλέον έντονο και ηχηρό τρόπο ότι:

1.Κανένα μνημόνιο δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την ιδιαιτέρως δυσμενή μεταχείριση που μας επιφυλάχθηκε με τις δυσανάλογα, σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων περικοπές.

2. Είναι επικίνδυνη και μεθοδευμένη η επιδεικτική αγνόηση της πραγματικότητας, ότι οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σ.Α. είναι οι χαμηλότερα, με τεράστια διαφορά, αμειβόμενοι, έναντι όλων των άλλων των κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων.

3. Είναι άδικη και αντίθετη σε κάθε έννοια δικαίου η ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, που «επιφυλάχθηκε» μόνο για τους αποστράτους, με το Ν.4093/2012, ήτοι: μία λόγω μείωσης του βασικού μισθού του Ανθ/λγού και μείωσης των συντελεστών των βαθμών με αναδρομικό χαρακτήρα και μία που αφορά όλους τους συνταξιούχους με περικοπές 5,10,15 έως 20%, κλιμακωτά.

4. Δημιουργεί έντονη ανησυχία η καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Σ τ Ε (2192/13-6-14 απόφαση της Ολομελείας, για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και επιβάλλεται να εφαρμοσθούν άμεσα, στην ολότητά τους και όχι μερικώς, όπως έγινε με το Ν.4307/14.

5. Αν και το Σ τ Ε με την ως άνω απόφασή του (2192/2014), έκρινε επίσης ότι και οποιαδήποτε άλλη μελλοντική μείωση των συντάξεων των Αποστράτων θα είναι αντισυνταγματική, εν τούτοις, αντίθετα με τις επιταγές της δικαιοσύνης και τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η παρούσα Κυβέρνηση, πριν «αλέκτωρ λαλήσει», νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις επιβλήθηκαν με το τρίτο μνημόνιο (Ιούλιος του 2015), ήτοι:
1)με αύξηση της παρακράτησης, από 4% σε 6% υπέρ του Κλάδου Υγείας,
2) με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αναδρομικά από 1-1-15, που συνεπάγεται νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, 3) με τις «ετερόκλητες» ενοποιήσεις Ταμείων και την αναδρομική ένταξη ενός υγιούς Ταμείου του ΤΕΑΠΑΣΑ στον «καιάδα» του ΕΤΕΑ, με συνεπακόλουθες νέες άμεσες μειώσεις και 4) με τις νέες μειώσεις στους Τομείς Πρόνοιας.

Το Δ.Σ. της Ενώσεώς μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας, καλεί τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να στηρίξει ενεργά με όλες τους τις δυνάμεις τις συλλογικές μας προσπάθειες και να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την οργή, αγανάκτηση και αντίστασή τους, απέναντι στην κοροϊδία, στις απειλούμενες νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και τις απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόζονται..
Στην προσπάθειά μας αυτή ανταποκρίθηκε ενεργά και η Ένωση Κατωτέρων Αστ/κών Ν.Μεσσηνίας και τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Όλοι μαζί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20 -11- 2015 στην Κλαυθμώνος

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
«ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ Η ΙΣΧΥΣ».
Πληροφορίες για τη μετακίνηση στα Γραφεία των Ενώσεων
ΤΗΛ. 2721025385 και 2721098173

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.