Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Γαργαλιάνοι: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης [ VIDEO ]

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιόρτασαν σήμερα το πρωί οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γέννησης της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης χοροστστούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας της Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας και του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης και παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους ..........

συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από τα σχολεία των Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε δοξολογία όπου αμέσως μετά η Ιερή Εικόνα κατέληξε και πάλι στον ιερό ναό μπροστά από τον οποίο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν η ιερή εικόνα ξανατοποθετηθεί στην θέση της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν -Εκτός του Δημάχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, o Αντιπεριερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηίας του περιερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Αλευράς, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιλάνων Γιάννης Αδραχτάς, Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννης Μερκούρης, Σπύρος Χρονόπουλος, Γιάννης Κατσούλας, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ανδρέας Ματθιουδάκης.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια απλή και λιτή δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ευχήθηκε χρόνια Πολλά και ευχήθηκε πολυ σύντομα ο τόπος μας να πάρει τα πάνω του όπως του αξίζει.

Με την σειρά του ο Αντιπεριερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους κατοίκους της πόλης, και ανακοίνωσε ότι μέσα στο μήνα θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους των απαλλωτριώσεων για τον δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού.

Αν και είμαστε σε δύσκολες εποχές η περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται καθημερινά και καθημερινά δημοπρατούμε έργα.

Ευχόμαστε και εμείς χρόνια πολλά στους Πολίτες των Γαργαλιάνων και ο Άγιος Βοήθεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.