Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας

Ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και συνταξιούχος καθηγητής Θεολογίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, εξελέγη χθες νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας!

Τα εννέα μέλη της .....

Λιμενικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την τριετία 2015 – 2017, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 51552/3300 απόφαση στις 23-6-2015, που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε. & Ι., γενικός διευθυντής χωροταξικής και περιβαλλοντικής πολιτικής, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος, συνήλθαν χθες, ύστερα από πρόσκληση του αντιπροέδρου, ο οποίος ορίζεται από το νόμο και είναι ο εκάστοτε προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας, και εξέλεξαν τον Ζαχαρία Κανελλόπουλο στη θέση του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.

Σημειώνεται πως με την προαναφερθείσα απόφαση του υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ασκεί χρέη γενικού γραμματέα συγκροτήθηκε η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας, που αποτελείται από τα εξής μέλη:

1. Τον εκάστοτε προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Μεσσηνίας, ως αντιπρόεδρο, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

2. Τον εκάστοτε προϊστάμενο της Τελωνειακής Αρχής Μεσσηνίας, αναπληρούμενο από το νόμιμο αναπληρωτή του.

3. Χάιδω Παναγιωτοπούλου του Χρήστου, δικηγόρο, αναπληρούμενη από τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο του Αναστασίου, δικηγόρο.

4. Ζαχαρία Κανελλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, αναπληρούμενο από την Πελαγία Λευτάκη, δημοτική σύμβουλο Πύλου-Νέστορος, εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

5. Σταύρο Παπαχρήστου, αναπληρούμενο από τον Παναγιώτη Πουλημένο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

6. Αντώνη Καλογερόπουλο, αναπληρούμενο από τον Ιωάννη Χειλά, εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας.

7. Θεόδωρο Σερεμετάκη του Διονυσίου, ναυτικό πράκτορα, αναπληρούμενο από τον Ανδρέα Ζερβάκη του Γεωργίου, επίσης ναυτικό πράκτορα.

8. Αθανασία Κανελλοπούλου του Αποστόλου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Τριφυλίας, αναπληρούμενη από τον Ιωάννη Γούγουλα του Διονυσίου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών και ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Τριφυλίας.

9. Αναστασία Μακρή του Παναγιώτη, Π.Ε. Οικονομολόγο, προϊσταμένη Εσόδων του Δήμου Τριφυλίας, αναπληρούμενη από τη Βασιλική Μπουντουβά του Κων/νου, απόφοιτο της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης, Τμήμα μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την ανάγνωση των ονομάτων, όλα τα μέλη που θεωρούνται αντιπρόσωποι της Διοίκησης και δεν είναι εκπρόσωποι θεσμικών κρατικών ή συλλογικών Οργάνων, είναι από το Δήμο Τριφυλίας, και πιθανότατα ορίστηκαν μετά από πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, στον υπάλληλο που ασκεί χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπως βεβαίως, το αυτό και για το νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας.

Το γεγονός, δε, ότι στη Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας, τα μέλη, πέραν των υπηρεσιακών παραγόντων και των θεσμικών εκπροσώπων συλλογικών οργάνων, είναι όλα από την Τριφυλία έχει να κάνει με το ότι τόσο στο Δήμο Καλαμάτας όσο και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, ενώ στο Δήμο Τριφυλίας ακόμη όχι, και το (κρατικό) Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, ουσιαστικά, είναι χωρίς ιδιαίτερο αντικείμενο στην Καλαμάτα και την υπόλοιπη Μεσσηνία, πλην Τριφυλίας, όπου είναι ιδιαίτερα έντονα και γνωστά τα προβλήματα στο κατεστραμμένο λιμάνι Κυπαρισσίας και το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης.

Επίσης, στην Τριφυλία υπάρχουν τα μικρά λιμανάκια στον Αγρίλη και την Αγία Κυριακή, και για όλα αυτά το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας έχει υποχρέωση να συνδράμει με ουσιαστικές παρεμβάσεις, μελέτες, δράσεις και έργα προστασίας, ανάδειξης, αναπλάσεων κ.τ.λ.

θΆΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.