Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Έλαβε την διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε πως μέσω της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα διερευνήσει αν μπορεί η παρούσα Βουλή κάποιο κυβερνητικό σχήμα, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές.

“Έχουμε ένα πρωτόγνωρο .....

και πολυσύνθετο πολιτικό σκηνικό και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση”, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως “θα συνομιλήσει και με τον Αλέξη Τσίπρα για μία συγκυβέρνηση. Αλλά θα τον ρωτήσω και γιατί δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή”.

Σημείωσε ακόμα πως κατά τη γνώμη του θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας με Πρωθυπουργό κάποιο πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης. “Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη εθνική συνεννόηση”, σημείωσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ακριβώς στις 10 το πρωί προκειμένου να λάβει -και τυπικά- από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως είπε και στη διάρκεια της συνέντευξης Tύπου το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ΝΔ θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή ώστε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να δώσει λύση η παρούσα Βουλή.

“Οι εκλογές δεν βοηθούν τη χώρα. Εξετάζω το ενδεχόμενο αν εξυπηρετούν σκοπιμότητες, πολιτικές διαπλοκές” είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σημείωσε δε πως θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα της ζητήσει να διερευνήσει, αν θα μπορούσε η παρούσα Βουλή να στηρίξει κάποια νέα κυβέρνηση, ακόμα και με επικεφαλής κάποιο άλλο πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε πως ασφαλώς θα έχει επικοινωνία και με τους Προέδρους όλων των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.