Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Εύη Τατούλη: Μονόδρομος οι εκλογές! Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και διέσυρε τη χώρα. Η χώρα μας χρειάζεται συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο [ VIDEO ]

Για την πολιτική επικαιρότητα, την προσφυγή στις κάλπες, αλλά και το μεταναστευτικό κλήθηκε να απαντήσει η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη στην εκπομπή ON ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ροδίτη.
Η κυρία Τατούλη έκανε ....

μία αναδρομή στην οκτάμηνη αριστερή κυβέρνηση, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για το διασυρμό που υπέστη η χώρα μας. "Είδαμε στη χώρα να συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα το έτος που διανύουμε. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ως κορυφαίο στιγμιότυπο η στιγμή εκείνη που το CNN μέτρησε αντίστροφα για την πτώχευση και τη χρεοκοπία της χώρας.

Το προηγούμενο δημοσιογραφικό σόου του συγκεκριμένου σταθμού ήταν στην αντίστροφη μέτρηση για την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Με ενδιαφέρει εξαιρετικά ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας και πολύ περισσότερο όταν το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας δίνει παρά πολύ ωραίες ευκαιρίες στους ακραία συντηρητικούς κύκλους της διεθνούς πραγματικότητας να διασύρουν μία χώρα σαν την Ελλάδα, που είχε πολλά επιτεύγματα στο παρελθόν και σήμερα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος".

Η πολιτευτής Αρκαδίας είπε ακόμη ότι η προσφυγή στις κάλπες ήταν μονόδρομος. "Είναι σαφές ότι η χώρα αντιμετώπιζε οξύτατο πολιτικό πρόβλημα και έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Αυτό έγινε σαφές από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έγινε πιο σαφές μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων. Θεωρώ ότι η γρήγορη προσφυγή στις κάλπες μπορεί να δώσει λύτρωση σε ένα πολιτικό σκηνικό, το οποίο έχει η χώρα μεγάλη ανάγκη. Οι πολίτες πρέπει να κληθούν να ψηφίσουν πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις. Αν δούμε φαινόμενα ότι άλλα λέμε πριν από τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά νομίζω ότι το θέμα ακυβερνησία της χώρας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα μας βρουν".

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το αν στην παράταξη της κυρίας Τατούλη συναντώνται διαφορετικές απόψεις, εκείνη απάντησε : " Εμείς στη ΝΔ είμαστε ένα πολυφωνικό κόμμα. Ο καθένας έχει τις δικές του διαφορετικές οπτικές, διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά έχουμε συγκεκριμένες θέσεις για το αύριο της χώρας και αυτή είναι η ειδοποιός μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τώρα θα μας έλεγε ότι χρειάζεται ένα νέο κύκλο διαπραγμάτευσης σε σχέση με το χρέος και η χώρα θα παρέμενε ακυβέρνητη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε και διέσυρε τη χώρα για οκτώ συναπτούς μήνες".

Σχετικά με ερώτηση που της ετέθη για την Ευρώπη, η κυρία Τατούλη είπε: "Η Ευρώπη δεν άγεται και φέρεται. Η Ευρώπη είναι ένα πολύ σοβαρό γραφειοκρατικό οικοδόμημα, το οποίο είχε αποφασίσει ότι η σκληρή πολιτική της λιτότητας ήταν μία αδιέξοδη πολιτική και ήρθε και η διαδικασία της ποιοτικής χαλάρωσης της οποίας δεν είμαστε μέλος. Ήρθε και μία απομυθοποίηση του τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση μέσα σε ένα ευρωπαϊκό οικοδόμημα".

Για το μεταναστευτικό, η πολιτευτής Αρκαδίας υποστήριξε : " Αφορά την καρδιά της Ευρώπης. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν έχουν να κάνουν με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Είδαμε ότι οι συναντήσεις σε υψηλότατο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι καθημερινές και συχνές και είναι ένα πρόβλημα που δεν πρέπει να αφορά μόνο τη χώρα μας. Από εκεί και πέρα το αν έχουν γίνει ολιγωρίες και κωλυσιεργίες και τα μέτρα που λήφθησαν για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν ήταν επαρκή, για να αντιμετωπιστεί το μέγεθος της κρίσης, είναι πασίδηλο. Φαίνεται πλέον ότι υπάρχει μία ροή προσφύγων που δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε. Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ένα μεγάλο πολιτικό λάθος. Εκτιμά ότι πολιτικός πρόσφυγας και παράνομος μετανάστης είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα".

Η κυρία Τατούλη εξέφρασε την ελπίδα της το πολιτικό σύστημα να κερδίσει την αξιοπιστία του στα μάτια των πολιτών. "Αυτή τη στιγμή το πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρευστό που οι επόμενες 20 ημέρες που μας απομένουν μέχρι να ξαναπάμε στις κάλπες είναι ένας κρίσιμος χρόνος προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με τους πολίτες γιατί δεν είναι μόνο η ΝΔ ή το παλιό πολιτικό σύστημα που έχει να κερδίσει την αξιοπιστία του, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα νεότευκτα κόμματα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.