Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι Δήμοι Πύλου Νέστορος και Τριφυλίας υποστηρίζουν την υποψηφίότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021

Το Γραφείο Υποψηφιότητας “KALAMATA:21” παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Δήμου Τριφυλίας. Και οι δύο Δήμοι υπερψήφισαν την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Κατόπιν του αιτήματος ......

του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Δήμος Τριφυλίας ανταποκρίθηκαν άμεσα για την απόφαση υποστήριξης της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκαν τα δύο σώματα σχετικά με το θεσμό, τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα καθώς και για τα οφέλη που θα έχει η ευρύτερη περιοχή στον τομέα του πολιτισμού, της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Τα Δημοτικά Συμβούλια και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων καλωσόρισαν τόσο τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας όσο και την προοπτική του να αναδειχθεί η Καλαμάτα Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021. Χαρακτηριστικά, ακούστηκαν οι φράσεις: «όλοι είμαστε Καλαματιανοί», «η Καλαμάτα δεν είναι μόνη» και «η υποψηφιότητα της Καλαμάτας είναι προσωπική μας ευθύνη». Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι πολίτες των περιοχών αυτών έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με τη «νύφη» της Μεσσηνίας και τη στηρίζουν έμπρακτα.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας, κ.Κατσίβελας, δήλωσε: «Είτε είχε όφελος ο Δήμος Τριφυλίας είτε όχι, εμείς θα υποστηρίζαμε την Καλαμάτα». Το δυνατό όνομα ακόμα και εκτός Ελλάδας είναι η Καλαμάτα και με αυτή μπροστάρη θα συνταχθούν οι δυνάμεις και των γύρω περιοχών. Επιπλέον, τονίστηκε ότι η διεκδίκηση δεν μπορεί να οριοθετηθεί στα στενά σύνορα της Καλαμάτας και ότι ο τίτλος είναι ένα σημαντικό γεγονός για το νομό. Μέσω του θεσμού αυτού θα προβληθεί όχι μόνο η Καλαμάτα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Μετά από αυτή την ενημέρωση και την απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, ανοίγει και η συζήτηση για τον τρόπο συνεργασίας και ενεργούς συμμετοχής των Δήμων. Οι Δήμοι ενωμένοι πλέον συμπορεύονται για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.