Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές σε ΠΕΔΥ και ΕΟΠΥΥ προωθεί το Υπουργείο Υγείας

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε αλλαγές στο ΠΕΔΥ με θεσμικό επαναπροσδιορισμό αλλά και αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο υπάρχει η ανάγκη εξασφάλισης των απαραίτητων πιστώσεων, ενώ παράλληλα αλλαγές προωθούνται και για το χώρο του Φαρμάκου.

Ο κ. Κουρουμπλής .....

δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ότι «το ΠΕΔΥ χρειάζεται θεσμικό επαναπροσδιορισμό και επισημαίνει:«Είμαστε κυβέρνηση ολόκληρου του ελληνικού λαού. Ακούμε την αγωνία και αφουγκραζόμαστε τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων και θα είναι μεγάλος πολιτικός τυχοδιωκτισμός και μεγάλη προδοσία να μη δικαιώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη ενός τόσο χειμαζόμενου και δοκιμαζόμενου λαού».

Αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δομηθεί ο ΕΟΠΥΥ με υπηρεσίες, λειτουργίες και δράσεις που να απαντούν στις απαιτήσεις της εποχής και στις ανάγκες ενός σύγχρονου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Πρέπει να του εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις. Μάλιστα, με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΠΕΔΥ αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και ζήτημα των πρώην γιατρών του ΕΟΠΥΥ .

«Όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, υπάρχουν και λύσεις», ξεκαθάρισε ο νέος Υπουργός Υγείας και εξέφρασε την πίστη πως «με παρεμβάσεις χειρουργικού τύπου θα δημιουργήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού», τονίζει ο υπουργός Υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.