Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Αλλαγές και στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, προϋποθέτει η νέα συμφωνία με τους εταίρους και περιλαμβάνεται στην λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε το Eurogroup

Στη λίστα των μεταρρυθμίσεων τονίζεται ότι θα βελτιωθεί η ρύθμιση .......

για τις 100 δόσεις, σε συνεργασία με τους θεσμούς, η νομοθεσία για τις ρυθμίσεις αποπληρωμής φόρων και εισφορών. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να αλλάξει τις ρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο, που θα υπάρχει διαχωρισμός και αντιμετώπιση μεταξύ αυτών που έχουν χρεοκοπήσει και δεν πληρώνουν ενώ διαθέτουν τα σχετικά ποσά και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ταυτόχρονα, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την αποποινικοποίηση των μικροοφειλετών με χαμηλά εισοδήματα, ενώ τονίζεται ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες συλλογής απλήρωτων φόρων. Οπως όλα δείχνουν, από τη ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι μεγαλοοφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με περιουσιακά στοιχεία, οι οποίοι αγνοούσαν όλες τις ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί. Αλλαγές αναμένονται και στο «κούρεμα» της αρχικής οφειλής έως και 50% στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής των οφειλών.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η κ. Βαλαβάνη, όσοι οφειλέτες επιθυμούσαν θα μπορούσαν να γλιτώσουν τη μισή οφειλή εάν πλήρωναν εφάπαξ το ποσό που χρωστούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο. Απαραίτητη προϋπόθεση τα χρέη να είχαν δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του 2013. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ανέφερε πρόσφατα ότι η ρύθμιση θα κατατεθεί, αλλά με τέτοιο τρόπο που δεν θα δημιουργήσει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα και κατόπιν συνεννοήσεων με τους εταίρους μας, κάτι που φαίνεται και στο κείμενο που απεστάλη χθες στις Βρυξέλλες.

Επίσης, δεν φαίνεται ορατό, προς το παρόν, να περάσει η πρόταση της κ.Βαλαβάνη για μπόνους σε όσους φορολογούμενους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα δεν γίνεται καμία αναφορά στο σχετικό κείμενο της κυβέρνησης προς τους πιστωτές της χώρας. Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, σε ισχύ (μέχρι τα τέλη Μαρτίου) βρίσκεται η ρύθμιση των 100 δόσεων, που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.