Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Tα συμφέροντα «Έφαγαν» τον Γιάννη Λαμπρόπουλο από την Βουλή

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες για το πώς ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας, αφήνοντας εκτός βουλής τον επι σειρά ετών βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαμπρόπουλο, που στις εκλογές ψηφίστηκε από 20.000 συμπατριώτες του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν .....

κράτησε τελικά την έδρα στη Β Θεσσαλονίκης και έτσι βουλευτής έγινε ο κ. Αναστασιάδης, με ισχυρές σχέσεις με επιχειρηματίες, όπως ο Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Οι δυο επιχειρηματίες είχαν παρευρεθεί στον γάμο του γιου του πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τότε πολλά σχόλια.

Οι σχέσεις αυτές, όπως λέγεται, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να διαλέξει ο κ. Σαμαράς την έδρα της Μεσσηνίας και όχι της Β Θεσσαλονίκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, με την οποία κάλεσε τον κ. Σαμαρά να κρατήσει την έδρα στη Β Θεσσαλονίκης και να δώσει τη δυνατότητα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο να εκπροσωπήσει τον λαό της Μεσσηνίας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας δήλωσε: «Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο, αφού ο τέως πρωθυπουργός έχει σοβαρά καθήκοντα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους παραπάνω από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων στη Μεσσηνία και αναδείχτηκε πρώτος στη σταυροδρόμια μεταξύ όλων των βουλετών στην Πελοπόννησο.

Η συμμετοχή του στο κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι αυτο πρέπει να υποστηριχτεί σθεναρά από όσους έχουν λόγο και ρολό σε αυτόν τον τόπο».

Μαζί με τον δήμαρχο Καλαμάτας ένωσαν τη φωνή τους για το θέμα αυτό πολίτες και φορείς της Μεσσηνίας, όμως δεν εισακούστηκαν.

Ο κ. Σαμαράς με μια δήλωση του εξήρε την προσφορά του Γιάννη Λαμπροπουλου ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.

xrimaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.