Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την λύπη της για το κείμενο παρέμβασης μιας μικρής ομάδας που αυτοαποκαλείται Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, μιας ένα κείμενο άκομψο, αντιδεοντολογικό και ύποπτο απέναντι σε έναν συνάδελφο που έχει υπηρετήσει εδώ και 30 και πλέον χρόνια ανιδιοτελώς, την Ελληνική Κινηματογραφία.
Το έργο του για όσους το γνωρίζουν είναι και επώνυμο και δημιουργικό και κοσμείται και από μια θητεία 14 χρόνων Προεδρίας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και τον τιμούν με εμπιστοσύνη εκατοντάδες συνάδελφοί του.

Με αυτήν της την κίνηση η Ακαδημία θέλει να διατάξει τον Υπουργό, να .....

καταργήσει τον Νόμο, την απόφαση δηλαδή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και να διορίσει ως Γενικό Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. τον αρεστό της, λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Τα ίδια έκανε και το καλοκαίρι όταν υπονόμευε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ. για να μην τηρήσει τον Νόμο και να εγκρίνει τις ταινίες της αρεσκείας της, θέλοντας να δημιουργήσει εικόνα διάσπασης σε όλη τη κινηματογραφία.

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών ξεκαθαρίζει μια για πάντα ότι ο Νόμος, που αφορά στην τοποθέτηση του Γενικού Διευθυντή στο Ε.Κ.Κ., είναι σαφής. Το ΔΣ του Ε.Κ.Κ προτείνει (προφανώς κατά πλειοψηφία, εφόσον μιλάμε για συλλογικό όργανο και ο νόμος δεν επιβάλλει ομοφωνία) στον υπουργό και ο υπουργός διορίζει. Ο σκοπός του νομοθέτη (όπως προκύπτει κι απ' την αιτιολογική έκθεση) ήταν να περιοριστούν τα φαινόμενα αυθαιρεσίας της πολιτικής εξουσίας, να δεσμεύεται δηλαδή ο υπουργός από την πρόταση του ΔΣ του Ε.Κ.Κ. Εξ ου και το ρήμα είναι σε οριστική ενεστώτα ("διορίζεται, ύστερα από πρόταση...")

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ., αξιολογώντας τα πραγματικά και αναγκαία προσόντα του, και με συγκεκριμένο σκεπτικό έχει νόμιμα αποφασίσει και ψηφίσει τον κ. Χάρη Παπαδόπουλο και στην συνέχεια ο Υπουργός οφείλει να διορίσει.

Σε εποχή κρίσης και δυσκολιών για την Ελληνική Κινηματογραφία, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών καλεί όλη την κινηματογραφική κοινότητα σε ενότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.