Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Φιλιατρινός Γρηγόρης Κίτσος, πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «Ελλάδα: Δείτε τον κόσμο μας αλλιώς»

«Η κρίση ναι, δίνει ευκαιρίες. Δεν πρέπει να εγκλωβιζώμαστε. Τελείωσε αυτός ο τρόπος ζωής, άλλαξε. Όσο τον αποζητάς, είσαι δυστυχισμένος. Εντάξει, πάθαμε ότι πάθαμε… Τώρα πρέπει να ζήσουμε. Και αν καταφέρουμε ν” αφήσουμε κάτι πίσω μας, τέλεια…!» λέει ο Γρηγόρης Κίτσος, πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ Greece: Days of Change, ο οποίος εγκατέλειψε την Αθήνα και επέστρεψε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στην εποχή της .....

βαθιάς κρίσης, τρεις Έλληνες επιχειρούν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. «Greece: Days οf Change» ονομάζεται η ταινία της Έλενας Ζερβοπούλου, που μέσα από την οικονομική κρίση και ανέχεια που μαστίζει τη χώρα, επιχειρεί να δείξει σε εμάς αλλά και τους ξένους πώς μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να «ξυπνήσει» και η ελπίδα να ανατείλει ξανά.

Η ταινία, που προβλήθηκε χθες Τετάρτη στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, παρακολουθεί την ιστορία τριών σύγχρονων ηρώων. Μπορεί το δεδομένο της οικονομικής κρίσης να προξενήσει αλλαγές σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

O Γιώργος, μένοντας άστεγος εν μία νυκτί, βρίσκει τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες του, να ενταχθεί σ’ ένα κοινωνικό δίκτυο και να ξαναχτίσει τη ζωή του.
Ο Γρηγόρης επιστρέφει στη γενέτειρα του αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του, ενώ o Ηλίας με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, γνωστή από το «κίνημα της πατάτας», κλονίζει τους ισχύοντες κανόνες εμπορικής συναλλαγής, προκαλώντας τους μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται την αγορά τροφίμων, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι δυνατά όταν η κοινωνία λειτουργεί με διαφάνεια και αλληλεγγύη.

Τρεις προσωπικές ιστορίες που μας προτρέπουν να συμμετάσχουμε ενεργά, αντιδρώντας στις επιθετικές εξωτερικές αλλαγές που διέπουν τη ζωή μας, κατανοώντας πως ο καθένας μας μπορεί να διεκδικήσει βασικά δικαιώματα επαναπροσδιορίζοντας τους προσωπικούς του στόχους και συμμετέχοντας σε κοινωνικά δίκτυα συλλογικής δράσης.
Μετά την προβολή έγινε συζήτηση, με την σκηνοθέτιδα της ταινίας Έλενα Ζερβοπούλου, τους πρωταγωνιστές της ταινίας Γρηγόρη Κίτσο, Γιώργο Μπαρκούρη και Ηλία Τσολακίδη σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δράσης του Νομού Πιερίας. Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός. Η ταινία προβάλλεται στα ελληνικά με αγγλικούς υποτίτλους.
Δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατώντας εδώ.

Πηγές:
http://www.clickatlife.gr/cinema/story/43864/ellada-deite-ton-kosmo-mas-allios
https://www.facebook.com/CineDoc

Gargalianoi On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.