Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσης με μεγάλο όφελος

400.000 ευρώ το ετήσιο όφελος– Παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ελλάδα

Την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής ιδέας ανακοίνωσε χθες με μεγάλη του χαρά ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γεώργιος Μπέζος. Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης, απαλλάσσοντας το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, από το 2015, από το δυσβάσταχτο οικονομικά βάρος που ανερχόταν ετησίως στα 400.000 ευρώ.

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα ......

χρόνο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, αγκαλιάστηκε και «δουλεύτηκε» με μεθοδικότητα. Ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω υποβολής αλλεπάλληλων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, το Νοσοκομείο Καλαμάτας πήρε το πράσινο φως, έχοντας πια στα χέρια του και την απόφαση του Δικαστηρίου, και προχώρησε χθες στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα είναι το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο που θα παράγει μόνο του το οξυγόνο ιατρικής χρήσεως που χρειάζεται.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 550.000 ευρώ και αν υπολογιστεί ότι το ετήσιο κόστος μέχρι σήμερα για το οξυγόνο ιατρικής χρήσης ανερχόταν στα 400.000 ευρώ, σε πολύ σύντομο διάστημα θα έχει γίνει απόσβεση.

Ο κ. Μπέζος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο τη δεύτερη σπουδαία πανελλαδική παρέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ύστερα από αυτή της ενεργειακής εξοικονόμησης, και κάλεσε τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλαμάτας, καθώς θα είναι τεράστια τα ποσά που θα εξοικονομήσει το υπουργείο Υγείας.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ιδιαίτερα την τεχνική υπηρεσία, που «έτρεξε» αυτό το έργο. Επίσης, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τόσο το δήμαρχο Τριφυλίας και μέχρι πριν από λίγες ημέρες διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Κατσίβελα, για την αρωγή, όσο και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο μοιράστηκε αυτή την ιδέα και από την αρχή ήταν δίπλα τους αρωγός και συμπαραστάτης.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Σαμαράς, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το θάρρος που επέδειξαν, ώστε να υλοποιήσουν αυτό το σπουδαίο έργο, ενώ δεσμεύτηκε να παραδοθεί το συντομότερο.
Τέλος, ευχήθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας να αποτελέσει πιλότο και για τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας, Τάσος Βλαχοδημητρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ως ένα πρωτοποριακό έργο πνοής για το νοσοκομείο, καθώς για όλη την Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι, μιας και ο «χάρτης» της χώρας αλλάζει, όλοι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αύριο...

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.