Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ανέβασε τους τόνους ο Κόλλιας και δηλώνει «παρών» ως τη λήξη της θητείας του

ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ανέβασε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές το βράδυ, τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν ολοκλήρωσε το έργο του στις 25 Μαΐου με τις εκλογές, υποσχόμενος όμως ότι θα γίνει απολογισμός σε ειδική συνεδρίαση και θα μιλήσει για όλα όταν έρθει η ώρα.
Αφορμή αποτέλεσε η .....

συγχαρητήρια αναφορά του Κ. Κόλλια στη συνεδρίαση για τους νεοεκλεγέντες αλλά και την πεποίθηση ότι αγωνίστηκαν όσοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του για τις προτάσεις, αντιθέσεις και όσα καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ζήτησε από όλους να είναι παρόντες ως τη λήξη της θητείας του καυτηριάζοντας όμως όσους απουσίαζαν μέχρι να ολοκληρωθεί η δημαρχοντία του στο τέλος Αυγούστου. Πάντως υπογράμμισε ότι ο Δήμος ξεκίνησε από το μηδέν και προσπάθησε να λειτουργήσει με αντιξοότητες χωρίς να…πετάξει λευκή πετσέτα στην επίλυση των προβλημάτων! Μάλιστα με έμφαση επισήμανε ότι αν κριθεί ότι το μοντέλο λειτουργίας του ήταν αποτυχημένο η νέα Δημοτική αρχή μπορεί να το αλλάξει. Σε άλλο σημείο υποστήριξε, αφού συνεχάρη το νέο δήμαρχο, ότι θα είναι ως τη λήξη της θητείας του παρών για την διευθέτηση των προβλημάτων.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την επικείμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την διαδικασία και τον τρόπο που διεξάγεται, αποτελώντας απόφαση νοσηρού εγκεφάλου για να αποψιλωθεί η Δημόσια διοίκηση καθώς η ΚΕΔΕ αντιδρά και η όποια αξιολόγηση υλοποιηθεί να τελεσφορήσει με σωστό τρόπο. Όταν ρωτήθηκε όμως από τον κ. Κουκούμη αν παραδώσει καταστάσεις αξιολόγησης στο υπουργείο ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα.
Επικριτικός όμως ήταν ο Κ. Κόλλιας για τις χωματερές, λέγοντας ότι κ. Τατούλης επέβαλε 3 πρόστιμα για τις χωματερές του Δήμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την τελική απόφαση την έχει η Περιφέρεια αλλά και το πάνω χέρι για την ειλικρινή επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο αναγνώρισε ότι το θέμα απασχολεί τους αρμόδιους φορείς ως την τελική επίλυσή του.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ - ΦΩΝΗ