Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Γκούμας: Ο Σωτήρης Σαραντέας είναι ο βασικά υπεύθυνος για τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της 30/9/2013

Η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, δυστυχώς ζει στον δικό της κόσμο και δεν έχει αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν.

Δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου και περιορίζεται στο πως να διαφυλάττει αξιώματα και θέσεις.

Ζει μια εικονική πραγματικότητα με ......

απρόβλεπτες συνέπειες για τον επιμελητηριακό θεσμό στο μέλλον. Και αυτό έχουμε χρέος, ως μέλη του επιμελητηριακού θεσμού επι σειρά ετών, να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση κατά την διάρκεια συζήτησης σοβαρών θεμάτων βρεθήκαμε «θεατές» μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς από πλευρά Διοίκησης, όταν θέσαμε κάποια σοβαρά ζητήματα που αφορούσαν το επιμελητήριο.

Ζητήματα ουσιαστικά που αφορούν τα επιμελητήριο και τα μέλη του, για τα οποία δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε.

Σήμερα την «σκυτάλη» πήρε εκ νέου ο Γενικός Γραμματέας κ. Σωτ. Σαραντέας στην προσπάθειά του να το «παίξει» βασιλικότερος του Βασιλέα στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου, κάνοντας επίθεση στο πρόσωπό μου, επικαλούμενος τους κανόνες λειτουργίας του επιμελητηρίου.

Ο άνθρωπος που είναι βασικά υπεύθυνος για τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της 30/9/2013, αυτός που προκάλεσε τα γεγονότα και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία με σκοπό να με στοχοποιήσει προσωπικά στα μέλη του επιμελητηρίου και στο Μεσσηνιακό λαό ως «ταραξία».

Ο άνθρωπος «καπέλο» του σημερινού προέδρου του επιμελητηρίου, ο εκκολαπτόμενος και μελλοντικός επίδοξος δελφίνος για υποψήφιος πρόεδρος, αυτός που έντεχνα δημιούργησε την ένταση με σκοπό να αποκλείσει και να εμποδίσει συμβούλους του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» να λάβουν το λόγο, έχει το θράσος να συνεχίζει να υβρίζει και να παραπληροφορεί.

Η αλαζονεία, η αυταρχικότητα και η προκλητικότητα του κ. Σαραντέα στο Επιμελητήριο είναι γνωστή, όπως είναι γνωστή και η δική μου διαδρομή στον επιμελητηριακό θεσμό όλα αυτά τα χρόνια.

Το γεγονός ότι μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έχει στραφεί εναντίον του κ. Σαραντέα με μήνυση, η οποία και εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Και επειδή οι μάσκες έπεσαν και προσωπικά δεν έχω τίποτα να κρύψω ή να φοβηθώ και επειδή δεν είμαι καρφωμένος σε κανένα αξίωμα ή σε καμία καρέκλα και γνωρίζω πολύ καλά και την επιμελητηριακή νομοθεσία που επικαλείται ο κ. Σαραντέας, θέλω να διαβεβαιώσω τόσο αυτόν, όσο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ότι τα ψέματα τελείωσαν και η ανοχή τέλος.

Δεν πρόκειται στο μέλλον να ανεχτούμε εκ μέρους της Διοίκησης, κ.κ Μανιάτη-Καραμπάτου, να αντιμετωπίζουν τους συμβούλους του συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο, έτσι όπως τους αρέσει, με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε υβριστικές συμπεριφορές, καπελώματα, αποκλεισμούς και «διαταγές» από κανέναν, όταν αυτές προσβάλουν, μειώνουν και θίγουν την τιμή και την υπόληψη μελών του Επιμελητηρίου.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες από το προεδρείο να καλείται η ελληνική Αστυνομία, πρωτοφανές για τα επιμελητηριακά χρονικά, η οποία φυσικά δε διαπίστωσε τίποτε από αυτά που είχε αναφέρει ο κ. Σαραντέας.

Αυτή η μεθοδευμένη κίνηση ή τέχνασμα με μεθοδολογία από το παρελθόν, προσβάλλει και δυσφημεί, δυστυχώς, το θεσμό του Επιμελητηρίου για το μέλλον.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει,οσο και να τον στενοχωρεί, ο κ.Γραμματέας ειναι οτι η εποχή που το Δ.Σ λειτουργούσε χωρίς αντιπολίτευση εχει παρέλθει και πλέον οι νέοι σύμβουλοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα έκφρασης, αντίθετων απόψεων και προτάσεων για τον επαγγελματικό κόσμο.

Το πραγματικό πρόβλημα έγκειται στη δύσκολη καθημερινότητα όλων των επαγγελματιών του Νομού, μέσα στην οικονομική ύφεση που διανύουμε ώστε το Επιμελητήριο να βοηθήσει εμπράκτως με συγκεκριμένα μέτρα και όχι με επιστολές επικοινωνιακού χαρακτήρα, που είναι αναποτελεσματικές.

Τα σοβαρά θέματα όπως η μείωση της συνδρομής και των τελών που καταβάλλουν οι επαγγελματίες στην συναλλαγή τους με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, το ζήτημα της διαφάνειας που πρέπει να έρθει στο Δ.Σ. και να γίνει επιτέλους έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, καθώς και η ερευνα για την σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεξιά και αριστερά, τα τελευταία 15 χρόνια που δεν ήταν ποτέ ανταποδοτικά είναι απαίτηση όλων των επαγγελματιών που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα όρισε τους συμβούλους του «Νέου Επιμελητηρίου» ως θεματοφύλακες της διαφάνειας και της σωστής λειτουργίας του θεσμού, με φωνή και παρουσία στις συνεδριάσεις του επιμελητηρίου.

Δεν μπορεί στη σημερινή εποχή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο σοβαρά προβλήματα, το προεδρείο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην προχθεσινή συνεδρίαση, να ασχολείται με τα ταξίδια του μέλλοντος, που αφορούν τη διαστημική πύλη της Καλαμάτας με προορισμό τη διαστημική πύλη της Νέας Υόρκης και να απαιτούν από τους συμβούλους να συμφωνούν σε οικονομικές χορηγίες χιλιάδων ευρώ, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους αδυνατούν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα και εμείς, ως «Νέο Επιμελητήριο» απαλλαγμένοι από τη λατρεία θέσεων και αξιωμάτων, έχουμε δεσμευτεί να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του τόπου μας, την τοπική οικονομία και να στηρίξουμε έμπρακτα όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας που αντιμετωπίζουν πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα και αυτό θα πράξουμε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Γιώργος Γκούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.