Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Ιουλίου 2013ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Περίεργες» παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις
*Σε Tσακώνα-Καλαμάτα και περιμετρικό
*ΝΕΑ αποκάλυψη για «λάθος» υπουργού
*Καταγγελία στον ευρωπαϊκό οργανισμό
OLAF και για Ολυμπία Οδό


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει ένας οργανισμός-τιμωρός......

της απάτης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Λέγεται OLAF και εγγυάται τη χρηστή διοίκηση στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Πλην, όμως, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, ουδείς αναμάρτητος.

Όπως και να έχει, ο εν λόγω ευρωπαϊκός οργανισμός, όπως είχε δημοσιεύσει το «Θ», διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη εσκεμμένη καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα & Λεύκτρο - Σπάρτη, που προκάλεσε ζημία 68 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε, πριν από 15 ημέρες περίπου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ν. Χουντής.

Ο οργανισμός εξετάζει αν ήταν εσκεμμένη εκ μέρους των Δημοσίων Υπηρεσιών η «πολύμηνη καθυστέρηση έγκρισης της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων» του έργου Κόρινθος- Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε «αναβολή της ημερομηνίας παράδοσής του, αλλά και ενεργοποίηση ρήτρας υπέρ του παραχωρησιούχου για αποζημιώσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ κατέθεσαν τρεις μεγάλες κοινοπραξίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Ικανοποίηση στην Περιφέρεια για το επενδυτικό ενδιαφέρον μέσω του Διεθνούς Διαγωνισμού, που παρά την υπονόμευση εξελίσσεται θετικά.
Μέχρι τέλους του χρόνου ο οριστικός ανάδοχος - Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:

"ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ" σημαντικα έργα της Τριφυλίας. Σε θετικό κλίμα συνάντηση Τατούλη-Κόλλια στην Περιφέρεια.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα για απολύσεις - κινητικότητα. Ψήφισμα της ΠΕΔ Πελοποννήσου - Νέα απεργία σήμερα και στην Καλαμάτα με απόφαση των εργαζομένων.
1,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ μέσω ΕΣΠΑ για τη μεταφορά και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου. Ικανοποίηση στο Δήμο Πύλου-Νέστορος για την εξέλιξη και υπογράμμιση του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος για τα έργα Πολιτισμού της περιοχής.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ καλά κρατεί στην Ελλάδα, αλλά η κατάστσαη πάει από το κακό στο χειρότερο. Αρθρο του Κ.Δ. Αποστολόπουλου, δημοτικού συμβούλου Μεσσήνης.
ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των αντιπεριφερειαρχών, υποστηρίζει ο Αλευράς, δίνοντας έμμεση απάντηση για δήθεν "καπέλωμα" απο την Ντ. Νικολάκου. Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο Δήμο Οιχαλίας.
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κυριακής αργίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ της Ελευθερίας στην Καλαμάτα, τοποθετήθηκε χθες στο βάθρο του.
ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ χρεοκοπίας η Ρraktiker στη Γερμανία. Δεν επηρεάζεται η εταιρεία στην Ελλάδα διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.